Milyen természetes szerrel fejleszthetem a koncentrálóképességemet?
Jobban én sem tudom megmagyarázni, mint a cikk, amit linkeltem. De az biztos, hogy az emberek nagyon nagy részét érinti a dolog! És mivel nem befolyásolja a mindennapokat, ezért sokan soha nem szembesülnek vele, hogy ez a bajuk, csak azon veszik észre, hogy kerülik az írott szöveget, sikertelenül vizsgáznak az iskolában, nem tudnak értelmezni egy szerződést, stb.
Létezik a probléma, ezt ne is vond kétségbe!
A cikkhez: átfutottam. 1990-ben kszült egy tanulmány az USA_ban, ott használták ezt a kifejezést: annyira lecsökkentették a diákok iskolai követelményszintjét, hogy megállapították, ha ez így folytatódik, FUNKCIONÁLIS ANALFABÉTA lesz a középvégzettségű népesség 20 éven belül.
abban az időben a középiskolásoknak már csak 1-1-1- évet kellett tanulni fizzikát, bioszt, kémiát, és irodalom-töréneem orán jobbára beszélgetés volt csak, a tankönyveket nem volt kötelező elolvasni. Így is meg lehetett írni az SAT teszteket, és be lehetett jutni a főiskolára... (ott 3 év kötelező az egyetem előtt). Ott próbálták pótolni a pótolhatatlant, az elemi-és középiskolai oktatást.
Visszatérve: ha megtanulsz tanulni, nem leszel funkcionális analfabéta, ugyanis ez nem betegség, hanem tünet!
Itt van egy kitűnő 4 részes cikksorozat arról, hogy hogyan is kell megtanulni tanulni!
Ajánlom olvasásra mindenkinek, de főleg a kérdezőnek - akár többször is! Ha más nem, kérjen meg valakit, hogy olvassa fel neki, ha a hallott szöveget jobban tudja értelmezni - ami lehetséges.
Én anyira nem szidnám a porosz iskolarendszert egy kis önreklám kedvéért-nézz körül, a világ Nobel díjasai közt hány van magyar....mind ott képezve.Állítólag itt a válaszadóknak nem lehet vitázni, sőt reklámozni sem szabad-ezért én nem másolok ide semmit. Kedves kérdező: az USA-ban nem porosz az iskolarendszer, és ott képezték a funkcionékis analfabétátkat, ami iskolarendszer elterjedt Európában is- utóbbi években nálunk- és lám, it is sikerrel járt....seaj, vannak alternatív....blogok.
sajnálom, és a másik nevében is elnézést kérek, ha a jószándékú kérdésed, végül veled együtt eslüllyedt abban, hogy bele lettél taposva az agyagba: funkcionális analfabéta vagy és kész. Szerintem meg aki meri vállalni egy ilyen kérdés odiumát, főleg, ha tisztában van saját fogyatékosságával, az már eljutott a problémamegoldás feléig. Minden jót neked, én ide többet nem írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!