Velem van baj, vagy a tanáraimmal? Túl okos vagyok, vagy ők túl hü*lyék?
Nagyon össze vagyok zavarodva, olyan igazságtalannak érzem a helyzetemet. Egy 15 éves, gimis, 10. osztályos lány vagyok. A problémám ott kezdődik, hogy 9 évig végig kitűnő tanuló voltam úgy, hogy meg sem erőltettem magam. Most ez az első félévim, ami nem kitűnő és nagyon ki vagyok akadva, mert ez nem az én hibámból van így. Nagyon(talán túlságosan is) maximalista vagyok az élet minden területén, és többet tanultam ebben az évben mint tavaly, mert nehezebbek a tananyagok, sokat tettem azért hogy kitűnő legyek, erre mégsem lettem az, de az ebben a legrosszabb, hogy tényleg nem az én hibámból.
Először is ott kezdem, hogy angolon egy csomó fogalmazást kell írnunk, én mindig meg is csináltam, erre egyest kaptam 2 fogalmazásra is mert a tanár nem hiszi el, hogy én írtam. Pedig tényleg én írtam, és sok energiát fektettem bele nagyon. Irodalomból ugyan ez a helyzet. Fogalmazást kellett írni, megcsináltam, erre egyest kaptam, mert a tanár szerint túl jó lett, és biztos nem én írtam. Mondta, hogy maradjak ott suliban, és írjak délután még egyet, én meg beszóltam neki, hogy nehogy már még én maradjak itt megírni, mikor nekem kész van egy csomó gyereknek meg nincs. Erre kaptam még egy egyest. Aztán egyszer hiányoztam suliból, amikor a többiek dolgozatot írtak irodalmon irodalomból és nyelvtanon pedig nyelvtanból. Amikor visszamentem suliba rögtön az első napon megíratta velem mind a kettőt, (mondjuk számítottam rá, hogy tuti megíratja) de egy óra alatt. Nagyon kiakadtam ezen, hogy egy óra alatt két dogát, de mindegy. Írtam mint a gép, óra végére épphogy kész lettem vele, de kész lettem és beadtam. Erre a tanár azt mondta, hogy ennyi idő alatt hogy lehet megírni 2 dogát ilyen jól, én biztos puskáztam. Na erre már tényleg nagyon berágtam. Matekból is jó vagyok nagyon,szeretem is, és mindig hamarabb szoktam kész lenni a feladatokkal mint a többiek, és a többiek mindig beszólnak, hogy biztos számológéppel csináltam. Első félévben fel voltam mentve rajzból, mert műtötték a kezem, és egy új rajztanárunk van év elejétől, aki ugye még nem tudja hogy rajzolok mivel fel voltam mentve. Múlt héten volt az első rajzórám ebben az évben, rajzoltam amit kellett és a rajztanár azt mondta a rajzomra olyan mogorva és szigorú fejjel, hogy ez feltűnően jó.
Nagyon rosszul érzem magam, mert ha az lenne, hogy csak az egyik tanár piszkál, arra gondolnék, hogy csak kiszemelhetett és nem csíp, de nem csak az az egy utál, amiből kezdek arra következtetni, hogy talán velem van a baj.
Barátaim sem voltak soha, és azért mert mindig is túl "okos" voltam hozzájuk képest. Nem szerettek játszani velem, mert mondjuk ország-városban, a Tudás fája társasjátékban mindig én nyertem. Azt érezhették, hogy jobb vagyok mint ők, ezért nem barátkoztak velem. Már eleve 3 évesen tudtam írni és olvasni, pedig még csak nem is tanította senki. :_(
Tudom, hogy hosszú nagyon amit leírtam, de ez még csak az egyik része a kérdésemnek.
A másik rész az lenne, hogy:
Mivel tényleg sokat tettem azért, hogy kitűnő legyek, és még sem lettem az a tanárok miatt, nagyon ki vagyok idegileg akadva, sokat sírok mostanában. 9 éves korom óta iskolafóbiám is van, ami miatt eleve utáltam iskolába járni, mert nagyon féltem, hogy rossz jegyek kapok meg ilyenek. Most még rosszabb a helyzet, mert nem csak ezektől félek amiktől eddig is, hanem a sok igazságtalanság miatt annyira félek az iskolától, hogy éjjel nem tudok aludni, nappal nem tudok enni, nagyon stresszes vagyok, volt már pár pánikrohamom is, és ha iskolában vagyok egyszerűen azt érzem, hogy el kell onnan menekülnöm.
Nem akarok oda járni tovább. Másik iskolába nem tudok menni, mert ebben a városban ez az egy gimi, van és nem akarok minden nap buszozni. Gondoltam arra, hogy magántanulónak kellene lennem, de nem tudom, hogy ez jó ötlet-e, mert mint mondtam, egy barátom sincs (mondjuk nem mintha hiányozna), de ha magántanuló leszek még ennyit sem lennék emberek között mint most és félek, hogy egy idő után bediliznék.
Szóval mit gondoltok? Túl okos vagyok? A tanáraimmal van inkább baj vagy velem? Legyek magántanuló? Hogy kezeljem ezeket az igazságtalan helyzeteket?
Köszönöm, hogy végigolvastad.
a jó tanulóknak ez a sorsa, ma az a divat ha s.gg h.lye vagy és legalább 3-szor járod a kilencediket. (persze tisztelet a kivétel)
Ki kell bírni aztán elhúzni egy egyetemre ott majd találsz barátokat akik hozzád valóak.
A tanárokkal meg legyél türelmes, ha nem hiszi el hogy te írtad akkor bizonyítsd be neki. És nem kell "beszólni" neki, a tanárok szeretik ha egy gyerek okos, azt viszont nem ha okoskodik és azt hiszi hogy ő sz.rta a spanyolviasz!
szia!
Ez volt a helyzet a húgommal is. A tanár nem osztályozta le a fogalmazását, azt mondta, anya írta meg. Na anya felment, és jól kiosztotta, hogy visszaadhatja a diplomáját, ha a tehetséget nem ismeri fel.
de a vége az lett, hogy iskolát váltott utolsó 2 évre, igaz, ez általánosban volt. De tudom, hogy sokat számít a gyerek önbecsülésének, ha nem ismerik el.
Pl. én nem mehettem biosz és helyesírás versenyre soha, mert nálunk ez a gazdagok előjoga volt. bármilyen verseny. Akár tudták, akár nem. Én benyeltem ezt, a húgom nem tudta. De az iskolaváltás bejött neki.
Tényleg, nem lenne valaki, aki felmenne az iskolába, és szólna az érdekedben?
Igaz, hogy ez a város egyetlen gimije, de nem gyenge suli, más környező városokból jönnek a mi sulinkba, mert jó híre van és tényleg erős suli. Nem ezzel van a baj.
Kollégiumba meg eleve nem mennék. Magától az iskolától is félek, nem még hogy ott is lakjak. Nagy szükségem van sok egyedüllétre,magányra, ami ott nincs és nekem az otthonom, a szobám biztonság érzeted ad.
Nem hiszem azt magamról, hogy én sz*rtam a spanyol viaszt, én is meglepődtem magamon, de nagyon kiakadtam azon, hogy nem hisz nekem. Nem az iskolával van baj, hanem inkább a tanárral. Tavaly, kilencedikben mikor még mindenki új volt az osztályban, ennek a tanárnak leesett, hogy jó tanuló vagyok, és egyik nap feleltetett, ami ötös lett, aztán gondolom én, hogy azt hihette, hogy ha az egyik nap feleltem, akkor azt fogom hinni, hogy másnap nem fogok, és feleltetett másnap is, és megint ötöst kaptam, mivel tanultam. Erre nagyon berágott és 2 héten keresztül minden nap feleltetett. Én meg minden nap ötöst kaptam, mert tényleg tudtam is. Szóval ez a tanár szivat engem.
A többi osztálytársam is utálja, mert sok k*öcsö*gséget csinál, de velem különösen. Anyukám is be van rá rágva, és mondta, hogy beszélni fog az igazgatóval, de én mondtam neki, hogy ne tegye, mert félek, hogy akkor még jobban fog utálni.
Fú, ez...ez nagyon durva. Először is, örülj neki, hogy ilyen jó képességeid vannak és ilyen szorgalmas is vagy. Komolyan, ezek miatt szerintem nagyon sokak(köztük az én ;) irigységének tárgyát képezheted - és képezed is.
Másodszor: TE MILYEN ISKOLÁBA JÁRSZ?! :-O Hát az biztos, hogy én mondanék egyet és mást a tanároknak, akik visszadobják az ÉN MUNKÁMAT, amit én magam készítettem el, egy olyan indokkal, hogy TÚL JÓ. Hát az eszem megáll... Mi az, hogy "BIZTOS" puskáztál? Én megmondanám neki normálisan, hogy hogy is áll a dolog, de ha erősködne, akkor bizony egy kisebb jelenetet is rendeznék akár - szerintem jogosan, hiszen hogy "meri" kifogásolni a - közel tökéletes - munkámat azzal az indokkal, hogy "túl jó". És nem hinném, hogy hagynám magamat könnyen lerázni, mert hát kérem szépen, ez középiskola, ami a papíron van, tökéletes, és ha az nem elég bizonyíték, akkor semmi sem az. Fú, el sem tudom képzelni, milyen iskola lehet az ilyen...
Ha ez így folytatódik, akkor nekem iskolát kellene váltanod - sürgősen. Magántanuló semmi esetre se legyél. Például azért se, mert - mint te is mondtad - úgy még kevesebbet lennél emberek között, és az nem tesz jót az embereknek(nekem sem voltak sosem barátaim, sajnos most sincsenek, meg nem is szeretek emberek között lenni, de még mindig inkább ez, mint hogy vizsgáznom kelljen, vagy hogy még zárkózottabbá váljak).
Kedves kérdező!
Számomra hihetetlen amit írsz "a biztos puskázott","vagy a túl jó" mondatoknál borult a szavahihetőséged... Most nem azért a tanár is tanult, a tanár is ember... és egyértelmű jelei vannak annak hogyha valaki nem maga készítette a fogalmazást stb. Ez annyira eltúlzott állítás és annyira felnagyított. Bocs kételkedem a szava hihetőségedben..
Ha a tanár agyával gondolkozok, akkor én is utálnálak. Nem veszel részt a közösségben, senki sem szereti... mindemellett egy güzü akinek ha valami véletlenül nem ötös akkor hisztizik. De ha valaki egyértelmű jelét adja a tehetségének akkor sem húznám le a dolgozatát, mivel a szeret/nem szeret kérdése nem az osztályzatban mutatkozik meg. Ha esetleg mégis csorbát szenvedett az egód akkor irány a tanulói ügyekért felelős személy aztán elmondani a problémát... Ne haragudj meg de ha valami igaz lenne amit mondtál, akkor sem én sem a válaszolók nagy többsége nem állta volna meg az hogy ne panaszkodjon... te pedig nem csináltál semmit, kivéve azt hogy ide írtál 1 kisregény a légből kapott sztoriddal együtt... ne állítom nincs benne igazság, de ha van akkor tedd meg a válaszlépéseket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!