Ez megint csak valami újabb hülyeség?
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__2..
Ezt a kérdést írtam ki pár napja. Azóta sem jutottam el pszichológushoz, bár bevallom nem szakadtam meg azért, hogy találjak egyet. Magnéziumot szedek, mert elvileg az jót tesz az idegeknek, hát semmit nem hat. Érdekelne először is, hogy kb mire várható valami hatás?
A másik meg, hogy mostanában egyre inkább foglalkoztat a gondolat, hogy milyen lehet jól berúgni, vagy más tudatmódosító szerrel élni. Egyszerűen el sem hiszem, hogy ilyenek járnak a fejemben, mikor még egy füves cigit sem voltam hajlandó megfogni soha, teljesen ellene vagyok az ilyen dolgoknak (igen, még mindig), szerintem undorító dolog mind fiúktól, mind lányoktól. Viszont akarom azt az érzést, amit egy drogos érezhet, amikor belövi magát, vagy bármi. Az olyan felhőtlen boldogság lehet.
Természetesen SEMMIKÉPPEN nem vagyok hajlandó kipróbálni, még alkoholhoz sem szeretnék nyúlni, tudom hová lehet süllyedni általa (szoktam inni nagyritkán, bulik alkalmával, de részeg soha nem vagyok).
Ez most valami tünet, vagy megint a hipochonder fejemmel bebeszélek magamnak valamit? Előfordult már ilyen valakivel?
Ne haragudjatok, hogy ezzel fárasztalak benneteket, csak attól tartok, annyira belelovaltam magam ebbe a "valami bajom van" dologba, hogy közben meg azt próbálom bebeszélni magamnak, hogy még sincs semmi, de mi van, ha mégis, szóval ördögi kör. Minél előbb felkeresek egy pszichológust, csak érdekelnének a vélemények, illetve, hogy volt-e már ilyen bárki mással, aki még nem is próbált semmiféle drogot, mégis "kívánja".
Szerintem nincs más, mint keresed "önmagad".
Olyan vagy, mint az inga: hol az egyik irányba lendülsz ki, hol a másik, ellentétes irányba. Persze, ez megvisel lelkileg és tudatilag is. Az egyensúlyt megtalálni nagyon nehéz különösen egy olyan személyiségnek, aki "tudatosan" figyeli önmagát.
Szerintem ez minden fiatalnál előjön, amikor a serdülő korból a felnőtt korba "fordul", csak amíg te szeretnéd ezt kontroll alatt tartani, mások nem foglalkoznak vele, és mindig a pillanat szeszélyei szerint élik az életüket.
Alapjaiban azt szoktam tanácsolni, hogy aki úgy érzi, menjen orvoshoz.
Lehet, hogy esetedben elegendő lenne valamilyen meditációs tréninget elsajátítanod, amelynek során megtanulnád, hogyan figyelj befelé, saját érzéseidet, pillanatnyi érzelmeidet hogyan tudod felmerülésük pillanatában felismerni, megtanulod "kezelni".
Persze ez csak egy vélemény. Ha jobbnak látod, egy-két beszélgetés egy pszichológussal még nem kerül vagyonba.
Szia!
Az ember helye a világban változatos. Pláne egy ilyen világban. A minél intenzívebb boldogságélmény megélése nem feltétlen vezet jóra, talán a jó szexuális életet kivéve. Próbálj a kevésbé önpusztító sikerélmények felé orientálódni. Ebben valóban segíthet egy pszichiáter vagy pszichológus, de semmilyen tablettától ne várj csodát, az életedet neked kell majd megszervezned.
A magnéziumnak közel semmilyen hatása nincs és nem is lesz a kedélyállapotodra, az a lítiumnak van. De az is hangulatjavító inkább, nem mámorító érzést ad.
Remélem segítettem!
Jobbulást!
Köszönöm mindkét választ.
A magnéziumtól nem vártam jobb kedvet amúgy, esetleg gyengébb dührohamokat, vagy egy kicsit harmonikusabb hangulatot, nem ilyen egyszer nevetek egyszer tombolok állapotot.
Nekem is úgy ajánlották, hát nálam nem jött be eddig. :)
Ilyenekre általában a citromfűteát szokták javasolni, nem tudom, az hat-e. Azt hiszem, azon is múlik, hogy mennyire hiszel benne.
Egyébként lehet, hogy ez csak a kamaszkor. Még jócskán benne vagy a serdülőkorban. Különben nekem is vannak hasonló dolgaim, én 16 éves vagyok. Általában vidám vagyok, de könnyen leszek ideges, és amikor egyedül vagyok, gyakran gondolkozom a halálról. Néha képes vagyok olyan szinten bestresszelni, hogy enni sem bírok. De ez elvileg teljesen normális. Neked kell tudnod, hogy mikor fajul odáig a dolog, hogy pszichológushoz kell menned. Próbálj meg uralkodni az érzelmeiden. Kipróbálhatnád a jógát vagy az agykontrollt, az sokat segíthet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!