Azt hiszem, én befolyásolok Mindent! Ez milyen betegség? Betegség vagy Erő?
Azt hiszem, nekem ilyenem van. Vagyis hiszem is, meg nem is. Úgy értem, ha tényleg beteg lennék (pl skizofrén), akkor tűnnék normálisnak, nem tudnék normális életet élni, egyetemre járni, barátkozni, stb. Az viszont mégse normális, hogy ezt érzem.
Azért érzem ezt, mert ha nagyon gondolok valamire, hogy történjen meg, akkor megtörténik!! :S Úgy, ahogy akartam, akkor, ahogy akartam... Természetesen nem szórakozok ezzel folyamatosan, de tudom, hogyha Akarnám, akkor Bármit befolyásolni tudnék :S Bárkinek a cselekedeteit tudnám befolyásolni, (szinte)bármilyen történést elő tudnék idézni vagy meg tudnék akadályozni... Persze, ez lehetne véletlen, meg belemagyarázás, ha 1x-2x fordult volna elő, de évek óta Minden esetben az lesz amit én akarok, hogyha így "koncentrálok" valamire... Ezt a koncentrálást nem tudom, hogy is fogalmazzam... Olyan, hogy minden gondolatoddal, minden erőddel, minden sejteddel csak koncentrálsz, de olyan erősen, hogy majd' bele halsz (:D). És nagyon kifáradsz a végére. Éshát akkor az lesz, amire gondoltál... De ettől olyan érzésem van, mintha nekem valami Erőm lenne, mintha én valami Kiválasztott lennék, sőt, már az is eszembe jutott, hogy talán nem is vagyok igazi ember :S:S
Eléggé para... Mármint az is para, hogyha "erőm" van (mert miért van?? ki vagyok én, hogy nekem van?? vagy ha másoknak is van, csak ők nem tudják használni, akkor én miért tudom??), meg az is para, hogyha tévképzetes elmebeteg vagyok...
Szerintetek? Mi a túró van velem? :S
(Bocsi, nem tudtam eldönteni, hogy ide rakjam-e, vagy az Ezo-ba... ha el tudnám ezt dönteni, akkor nem is tettem volna fel a kérdést :D)
Van humorérzékem is, hogyne lenne, de most inkább ne arra próbáljatok meg hatni...
Ez miért baj? Örülj neki, hogy beteljesülnek a céljaid, szerintem ezt nem kell tovább gondolni.
A gondolat teremtő ereje pedig igen erős lehet az olyan embereknél, akik befogadóképesek.
Az agykontroll pedig nem csak a meditálásról szól, annál sokkal többről.
Kedves kérdező,
ha valóban tudni akarod mi történik Veled, irj privit.
ma 00:19
Ha olyasmiről van szó, hogy "most az az ember ott azért állt fel és ment arrébb, mert ezt akartam" és "amikor akarom, a lámpa zöldre vált" stb., az egyszerűen mágikus gondolkodás. Logikailag ugyanaz a kategória, mint a csodadoktorok, parafenomének stb. erejébe vetett hit. Ez lehet téves, de önmagában egy téves elképzelés a világról nem betegség.
Ha a tévedések elmebetegségek lennének, akkor mindenki elmebeteg lenne. Akkor lenne pszichés betegséged, ha az elmeállapotod kudarcokat hozna számodra vagy veszélybe sodorna téged vagy másokat.
A skizofrének is tudnak normális életet élni. az egyik skizofrén tudósról készült egy film is:
Ő összevissza hallucinált, meg beképzelt mindenféléket, de tudatosította magában, hogy ezek csak elképzelések (sokáig azt hitte, hogy nem csak elképzeli, hanem valós amit lát, hall...).
a gyógyszert egy ideig szedte, de abbahagyta, mert akkor nem tudott matekozni. megtanult a hallucinációival együtt élni úgy, hogy "ne hallgasson rájuk". megtanulta, hogy melyik a hallucináció, és melyik a valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!