Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azt hiszem, én befolyásolok...

Azt hiszem, én befolyásolok Mindent! Ez milyen betegség? Betegség vagy Erő?

Figyelt kérdés

Azt hiszem, nekem ilyenem van. Vagyis hiszem is, meg nem is. Úgy értem, ha tényleg beteg lennék (pl skizofrén), akkor tűnnék normálisnak, nem tudnék normális életet élni, egyetemre járni, barátkozni, stb. Az viszont mégse normális, hogy ezt érzem.

Azért érzem ezt, mert ha nagyon gondolok valamire, hogy történjen meg, akkor megtörténik!! :S Úgy, ahogy akartam, akkor, ahogy akartam... Természetesen nem szórakozok ezzel folyamatosan, de tudom, hogyha Akarnám, akkor Bármit befolyásolni tudnék :S Bárkinek a cselekedeteit tudnám befolyásolni, (szinte)bármilyen történést elő tudnék idézni vagy meg tudnék akadályozni... Persze, ez lehetne véletlen, meg belemagyarázás, ha 1x-2x fordult volna elő, de évek óta Minden esetben az lesz amit én akarok, hogyha így "koncentrálok" valamire... Ezt a koncentrálást nem tudom, hogy is fogalmazzam... Olyan, hogy minden gondolatoddal, minden erőddel, minden sejteddel csak koncentrálsz, de olyan erősen, hogy majd' bele halsz (:D). És nagyon kifáradsz a végére. Éshát akkor az lesz, amire gondoltál... De ettől olyan érzésem van, mintha nekem valami Erőm lenne, mintha én valami Kiválasztott lennék, sőt, már az is eszembe jutott, hogy talán nem is vagyok igazi ember :S:S

Eléggé para... Mármint az is para, hogyha "erőm" van (mert miért van?? ki vagyok én, hogy nekem van?? vagy ha másoknak is van, csak ők nem tudják használni, akkor én miért tudom??), meg az is para, hogyha tévképzetes elmebeteg vagyok...

Szerintetek? Mi a túró van velem? :S

(Bocsi, nem tudtam eldönteni, hogy ide rakjam-e, vagy az Ezo-ba... ha el tudnám ezt dönteni, akkor nem is tettem volna fel a kérdést :D)

Van humorérzékem is, hogyne lenne, de most inkább ne arra próbáljatok meg hatni...

2011. jan. 17. 13:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Ha tényleg igazi a kérdés... Figyelj, annyira, de annyira egyszerű lenne rájönni, hogy betegség vagy valódi... de komolyan.

Beavatsz mást, összeállít neked mondjuk tíz kísérletet. Leírja, mi jött be, mi nem, és kész.

Ui.: én nem hiszem, hogy bármi képességed lenne, de annyira nem értem, hogy neked ez miért nem jut eszedbe.

2011. jan. 17. 16:31
 12/28 anonim ***** válasza:
72%

Jézus ... "Ha csak annyi hitetek van, mint egy mustármag, hegyeket mozgattok vele" ...

Anyukam sajnos paranoid skizofren es neki semmi ilyen kepessege nincs.Amint latod Jezus is megmondta,hogy ha hiszel semi sem lehetetlen.

2011. jan. 17. 18:07
 13/28 anonim ***** válasza:
Te vagy Isten:D Elintéznéd, hogy univerzális zseni legyek?
2011. jan. 17. 22:06
 14/28 anonim ***** válasza:
49%

Ilyen ereje mindenkinek van, csak nem mindenki képes használni :) A gondolat teremtő ereje (igen, a Titok, bár én nekem az kicsit túlbonyolított és nyálas volt, bevallom őszintén)... a képlet nagyon egyszerű, amit elhiszel,amiben biztos vagy, hogy megtörténik, az megtörténik... a szemernyi kétséged, pesszimizmusod sincs affelől, hogy úgy lesz, ahogyan te akarod, még tudat alatt sem, akkor semmi nem akadályozza azt, hogy teremts az elméddel :) te olyan szerencsés lehetsz, hogy ez a fajta optimista hozzáállás alapból megvan benned, veled született...sokszor sikerült, tudattalanul, de miközben felfigyeltél erre a törvényszerűségre, az még inkább csak megerősítette benned a hitet, hogy valóban működik, ami meg megintcsak hozzájárul ahhoz, hogy működjön

én sajnos nem vagyok ilyen szerencsés...bár ismerem a módszert, állandó tétovázásom,szorongásom,félelmeim,pesszimizmusom akadályoznak, ezért lehet, hogy a rossz dolgok is megtörténnek velem, mert abba az irányba terelődnek a gondolataim

egyébként vitatkoznék azzal, hogy egy mentálisan beteg ember nem tud normálisan viselkedni és normális életet élni... rengeteg ilyen ember van, nem is sejtenéd, mennyi, sokuk nem is tud róla, hogy beteg, csak érzi a tüneteket, de nem veszi fel, nem foglalkozik vele, ki merném jelenti, hogy a mai világban már minden egyes embernek vannak problémái, kinek komolyabb vagy több, kinek kevesebb, de mindenkinek vannak... pl a depresszió vagy a pánikbetegség már népbetegség, de akik ilyesmitől szenvednek, ugyanúgy normális életet élnek, járnak egyetemre, stb.

2011. jan. 18. 03:52
 15/28 Melcsassz válasza:
35%
Én hiszem hogy van egy bizonyos képességed,ami lehet veleszületett és ehhez társul az erő amit érzel hogy képes vagy a gondolat és az erős koncentráció erejével elérni dolgokat.Ez nem ritka dolog,csak figyeld önmagad,mindet tégy úgy mint azelőtt és be fog bizonyosodni a képességed!Szerintem keress fel hasonló képességű embereket akikkel tudsz beszélni és bizonyítani is tudod a benned lévő nem mindennapi csodát!Ha tényleg rendelkezel ilyen képességgel akkor nagyon sok mindent elérsz majd az életben!
2011. jan. 18. 06:25
 16/28 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

[Azt én is tudom, hogy pl a pánikbetegek tudnak normális életet élni, nekem is van pb ismerősöm! De a skizofrének (ami esetleg lehetnék, a tünetek alapján) nem tudnak! Ebben biztos vagyok!]

2011. jan. 18. 13:24
 17/28 anonim ***** válasza:
Én sok dologba beleélem magam, és következetesen az ellenkezőjük válik valóra.
2011. jan. 18. 17:06
 18/28 anonim ***** válasza:
Ha elmebetegségként tekintesz erre, akkor nagy probléma. Ha ajándékként, adottságként, akkor nagyon hasznos lehet. Ha amúgy minden rendben veled, képes vagy mozogni a valóságban, vannak kapcsolataid, akkor arra kéne koncentrálnod, hogy megismerd ezt a képességed, és megtanuld használni. Rengeteg olyasmi létezik, amit a mai tudomány nem tud megmagyarázni, mégsem tagadhatjuk le a létezését.
2011. jan. 18. 17:09
 19/28 anonim ***** válasza:
72%

"Azt hiszem, én befolyásolok Mindent! Ez milyen betegség?"

Egy gondolat önmagában, még ha a legképtelenebb gondolat is, nem betegség.

"Úgy értem, ha tényleg beteg lennék (pl skizofrén)"

Ezt verd ki a fejedből. Nem érdemes azon agyalni, hogy skizofrén vagy. Egyrészt, mert a skizofrének kb. mindent gondolnak magukról, kivéve, hogy skizók. Másrészt, mert a skizofrénnek van egy elég pontos meghatározása. Nem "skizofrén" attól valaki, hogy furcsákat gondol.

"ha nagyon gondolok valamire, hogy történjen meg, akkor megtörténik!! :S"

Tegyük fel, hogy van egy célod. Sokat gondolsz rá, mert az elérésén dolgozol. És tényleg, egy szép napon el is éred. Előtte sokat gondoltál rá. Vagy szerinted amikor egy festő fest egy képet vagy egy vállalkozó felfuttat egy vállalkozást, akkor előtte nem gondol a képre vagy a vállalatra?

Ha az ember erősen vágyik valamire és sokszor elképzeli, azzal beállítódik a dologra és könnyebben eléri a céljait. Pl. aki éjjel-nappal egy problémán gondolkodik, annak esetleg eszébe jut egy megoldás. Akár teljesen váratlanul.

Nem kell eköré ezoterikus hókuszpókusz magyarázatokat szőni, ez elég egyszerű dolog.

Különben ha úgy gondolod, hogy tényleg egyszerűen az akaratoddal, közvetlenül tudod befolyásolni a világot, az egyfajta mágiahit, vonatkoztatási képzet. Önmagában nem betegség, noha valóban nem túl tudományos dolog.

Na és? Sokan azt képzelik, hogy a gyertyafénynél olvasás rontja a szemet, holott kiderült, hogy ez nem igaz. Akkor aki még mindig hisz benne, az beteg?

Lehet, hogy rosszul tudod, és nincs "erőd", de ettől még nem vagy elmebeteg, csak van egy bogaras elméleted.

2011. jan. 18. 23:27
 20/28 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát ezt nem úgy értettem, hogy "elérem a céljaimat", tehát nem ilyen hosszútávú dolgok...
2011. jan. 19. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!