Úgy érzem romokban az életem és kezdek megőrülni. Mit tegyek?
Az alkoholista nagymamám nevelt fel, aki sokszor ordítozott velem meg mindenkivel. Meg nem hagyott óvodába menni és nem voltak barátaim. Anyám szerintem borderline-os. Emiatt nem tudok kommunikálni az emberekkel, leginkább a személyes beszéddel van a bajom, félek beszélni, beszédhibám is van, ami súlyosbítja. Ez egy lavinát indított el, az általánosban nem tudtam helyt állni, így egy pocsék szakközépbe kerültem. Most meg nemsokára kirúgnak a GDF-ből. (annyira nem érdekelt, de sima érettségivel képtelenség elhelyezkedni)
Nem érzem magam autistának, de hasonlók a tünetek. Egyszerűen nem tudok kezdeményezni és kérdezni élőben, interneten könnyebben megy.
Magándokira nincs pénzem, a szüleimnek sincs. Néha az öngyikosságon is töröm magam, de nem jutottam el odáig soha, pedig nem kellene tovább szenvednem akkor.
Nemsokára 20/f
Azt tudom.
Pszichiátriára hogy kellene bekerülnöm?
Bemész és mondod, hogy szeretnél beszélni egy szakorvossal, az felír neked 90%-os támogatással valami nyugtatót, ami pár száz forintba fog csak kerülni. NA EZT NE CSINÁLD!
Soha ne szedj semmiféle szert, ezért ne is menj a pszichiátriára, úgyis fel fognak írni valami szert, ami tönkre fog tenni idegileg. Próbáld meg magad megoldani a problémát, csak 20 éves vagy, képes vagy rá, hogy saját magad összeszedd magad külső segítség nélkül. A külsőddel van problémád? Ha van önbizalmad sokkal magabiztosabb, közvetlenebb leszel az emberekkel.
Próbáltam az ilyet. Mikor egyedül vagyok egy jóhaverral, akkor sokkal jobban tudok társalogni, mihelyt van ott másvalaki, végem van. Csak néha szólalok meg. Így tök furán néztek rám egy idő után.
És inkább szedem a bogyóikat, minthogy sodródjak a reménytelenség tengerén egyre beljebb.
Majd az is része lesz a dolognak, de először beszélnem kellene megtanulnom rendesen.
Van néhány barátom, majd kérek tőlük segítséget. Csak nagyon nehéz, mert kissé társfüggő is vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!