Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy éve családi probléma...

Egy éve családi probléma miatt depressziós lettem, gyógyszereken élek, melyektől nem is vagyok túl jól, és hízok, így az önbizalmam is romokban! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2009. jan. 29. 21:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
53%

Ja, mégsem vette le :-), csak nem hasznosnak lett minősítve. Kicsit összekeveredtem. Na, ha nem vette le, leírom miben hiszek: holisztikus gyógyítás, homeopátia, természetgyógyászat, meditáció, esetleg agykontroll + sok testmozgás.

Gyógyszerek mindenhatóságában miért nem hiszek? A húszas években a pszichiátriai betegeket ütötték-verték, ketrecben tartották, kínozták, a módszert mindenhatónak tartották. A betegek nagy része nem gyógyult meg. A hatvanas években ha valaki ezt megtette volna, kizárták volna az orvosi kamarából. Ehelyett a pszichiátriai betegeket elektrosokkal, súlyosabb esetben lobotómiával gyógyították, a módszert mindenhatónak tartották. A betegek nagy része akkor sem gyógyult meg. Ma, ha egy orvos ilyet akarna alkalmazni, kizárnák a kamarából. Kérdezem én, negyven év múlva az utókor vajon a manapság mindenhatónak tartott agresszív kemikáliákat, amelyek az emberek nagy részét szintén nem gyógyítják meg, vajon hogyan fogja megítélni?

Ja, és még a pszichiáterekről: kiröhögtek, amikor azt mondtam nekik, gyógyszer nélkül fogok meggyógyulni. Meggyógyultam. Most utólag képesek lennének rám fogni, hogy akkor nem is voltam beteg, és kioktatnának vagy kiröhögnének. Az ő módszerük nem vált be, az enyém bevált.

Hiszek az emberi test öngyógyító képességében. A szemtorna feltalálója a mínusz huszonkettes szemét gyógyította meg módszerével, amikor az orvosok már vakságra ítélték. Agykontrollosok a rák sokadik stádiumában visszafordítják betegségüket, amikor már mindenki lemondott róluk. Mind a vakság, mind a rák sokkal súlyosabb betegségek, mint a depresszió. Akkor a depresszió öngyógyítása vajon miért is lenne annyira lehetetlen?

Anna (28)

2009. febr. 14. 12:43
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves Anna!

Visszajöttem, elolvastam amit írtál, de - már csak a stílusod miatt is - minősíthetetlen a hozzászólásod. Annyit szeretnék megjegyezni, hogy ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásaim, akkor meg fogod látni, ezek nem rólad, hanem a Kérdezőről szólnak. Én nem foglalkoztam a te állítólagos betegségeddel, hanem azt igyekszem bizonygatni, hogy a Kérdező problémája nem depresszió (a szó klinikai definiciója értelmében). Ezzel szemben te rögtön magadra vettél mindent, tkp. kisajátítottad ezt a topikot.

Még egyszer utoljára: a Kérdező szerintem nem depressziós, nem beteg, nem kéne gyógyszerekkel kezelni.

ui.: Egyébként orvos vagyok, de olyan, aki szintén nem gyógyszerekkel gyógyít: sebész :)

2009. febr. 16. 20:03
 13/13 anonim válasza:
Tudod orvos se segíthet ha te nem akarod!Hiába tanácsolja mindenki az orvost nem bisztos hogy neked bevállik.Ha nem szeretsz beszélni másoknak ha félsz hogy kinevetnek stb.Ilyenkor kell az aki szeret és akit szeretsz hidd el ő/ők a legjobb/ak.nagyon komoly depresszióból lábaltam ki nemrég nem első alkalommal és most sem 100%osan.de azzal bisztatom magam hogy vannak akiknek sokkal nagyobb és több gondjuk van és mégis élnek és lehet még boldogok is.Nincs családom a párommal élek na nálam ő az aki szeret..ha érted
2009. nov. 7. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!