Egy éve családi probléma miatt depressziós lettem, gyógyszereken élek, melyektől nem is vagyok túl jól, és hízok, így az önbizalmam is romokban! Mit tegyek?
Ja, mégsem vette le :-), csak nem hasznosnak lett minősítve. Kicsit összekeveredtem. Na, ha nem vette le, leírom miben hiszek: holisztikus gyógyítás, homeopátia, természetgyógyászat, meditáció, esetleg agykontroll + sok testmozgás.
Gyógyszerek mindenhatóságában miért nem hiszek? A húszas években a pszichiátriai betegeket ütötték-verték, ketrecben tartották, kínozták, a módszert mindenhatónak tartották. A betegek nagy része nem gyógyult meg. A hatvanas években ha valaki ezt megtette volna, kizárták volna az orvosi kamarából. Ehelyett a pszichiátriai betegeket elektrosokkal, súlyosabb esetben lobotómiával gyógyították, a módszert mindenhatónak tartották. A betegek nagy része akkor sem gyógyult meg. Ma, ha egy orvos ilyet akarna alkalmazni, kizárnák a kamarából. Kérdezem én, negyven év múlva az utókor vajon a manapság mindenhatónak tartott agresszív kemikáliákat, amelyek az emberek nagy részét szintén nem gyógyítják meg, vajon hogyan fogja megítélni?
Ja, és még a pszichiáterekről: kiröhögtek, amikor azt mondtam nekik, gyógyszer nélkül fogok meggyógyulni. Meggyógyultam. Most utólag képesek lennének rám fogni, hogy akkor nem is voltam beteg, és kioktatnának vagy kiröhögnének. Az ő módszerük nem vált be, az enyém bevált.
Hiszek az emberi test öngyógyító képességében. A szemtorna feltalálója a mínusz huszonkettes szemét gyógyította meg módszerével, amikor az orvosok már vakságra ítélték. Agykontrollosok a rák sokadik stádiumában visszafordítják betegségüket, amikor már mindenki lemondott róluk. Mind a vakság, mind a rák sokkal súlyosabb betegségek, mint a depresszió. Akkor a depresszió öngyógyítása vajon miért is lenne annyira lehetetlen?
Anna (28)
Kedves Anna!
Visszajöttem, elolvastam amit írtál, de - már csak a stílusod miatt is - minősíthetetlen a hozzászólásod. Annyit szeretnék megjegyezni, hogy ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásaim, akkor meg fogod látni, ezek nem rólad, hanem a Kérdezőről szólnak. Én nem foglalkoztam a te állítólagos betegségeddel, hanem azt igyekszem bizonygatni, hogy a Kérdező problémája nem depresszió (a szó klinikai definiciója értelmében). Ezzel szemben te rögtön magadra vettél mindent, tkp. kisajátítottad ezt a topikot.
Még egyszer utoljára: a Kérdező szerintem nem depressziós, nem beteg, nem kéne gyógyszerekkel kezelni.
ui.: Egyébként orvos vagyok, de olyan, aki szintén nem gyógyszerekkel gyógyít: sebész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!