Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizophreniás lennék? O. O

Skizophreniás lennék? O. O

Figyelt kérdés

Szóval én nézegettem a skizophreniárol szólo infokat hogy mit kell rola tudni mert érdekelt...

és a tüneteknél csak néztem! volt ott néhány ami rám is jellemző..

ezek:

-A skizofrén beteg gondolatai kapcsolat nélkül ugrándoznak, a beteg néha teljesen leblokkol

-Nem tudják érzelmeiket kifejezni mások felé. kerülik a szemkontaktust,

-Hiányzik belőlük a kezdeményezőkészség, a kitartás, az életvidámság, spontaneitás.

-Azok a cselekvések, melyek egykor örömöt okoztak, érdektelenné, örömtelenné válnak számukra.

-Koncentrációs problémákkal küzdenek.

most akkor skizophreniás vagyok? o.O

2010. dec. 22. 13:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A skizofrénia ~ szkizofrénia ([görög > latin]: schizophrenia) vagy hasadásos elmezavar kóros állapot, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása. A szó a görög szkízis (»hasadás«) és phrén (»lélek«) szavakból származik. Az ennek nyomán elterjedt "tudathasadás" kifejezést TÉVESEN használják a skizofréniára és disszociatív személyiségzavarra is, összekeverve a két fogalmat. A valóságban a skizofrénia nem azonos a többszörös személyiséggel.

forrás: [link]

2010. dec. 23. 16:46
 12/12 anonim ***** válasza:
ezekből , amiket leírtál rám is igaz pár, pl. ha unatkozom akkor óriási baromságok, egymáshoz kicsit se függő dolgok jutnak az eszembe, amit pár perc múlva el is felejtek, nem szeetk ismeretlenekkel beszélni, életidámságom az van ^^
2011. jan. 29. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!