Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizophreniás lennék? O. O

Skizophreniás lennék? O. O

Figyelt kérdés

Szóval én nézegettem a skizophreniárol szólo infokat hogy mit kell rola tudni mert érdekelt...

és a tüneteknél csak néztem! volt ott néhány ami rám is jellemző..

ezek:

-A skizofrén beteg gondolatai kapcsolat nélkül ugrándoznak, a beteg néha teljesen leblokkol

-Nem tudják érzelmeiket kifejezni mások felé. kerülik a szemkontaktust,

-Hiányzik belőlük a kezdeményezőkészség, a kitartás, az életvidámság, spontaneitás.

-Azok a cselekvések, melyek egykor örömöt okoztak, érdektelenné, örömtelenné válnak számukra.

-Koncentrációs problémákkal küzdenek.

most akkor skizophreniás vagyok? o.O

2010. dec. 22. 13:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
ha az lennél ide se tudnál írni.
2010. dec. 22. 13:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nem. Mert akkor én is.

A skizofrénia tipikus pszichotikus tünetei a hallucinációk, illetve a téveszmék. Ezek nélkül inkább valamilyen enyhébb kórkép állhat fenn. (Valamilyen személyiségzavar, Aperger-szindróma)

2010. dec. 22. 13:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Inkabb depresszios vagy, minthogy skizofenias.

Az nem igaz, hogy ide se tudna irni a kerdezo. Nagyon sok skizofeniasnak elenk a fantazia, (lasd kepzelodest), nagyon porog neha a nyelvuk, sok sztorit tudnak fonni.

Kerdezo, azt nem irod, hogy melyik tunetek vallnak inkabb Rad. Sok skizofenias vegig aludja napot, ejszakat, vagy eppen kepes 48 orat is nem aludni.

Ne probalj magadnak prognozist adni a netrol, menj el orvoshoz, tartsal naplot, hogy mikor milyen erzeseid vannak, hogy erzed magad.

2010. dec. 22. 13:23
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

1 válaszoló

A skizofrén emberek tudnak írni.

Csak kettős személyiségük van és sokszor nem emlékeznek arra,mit tesznek.Unokatastvérem sajnos ebben szenved és a rosszabb periódusban állandóan a gép előtt ül és twitteren írogat össze-vissza.

2010. dec. 22. 13:26
 5/12 A kérdező kommentje:

a többi közül válogattam ki ezeket, mivel leginkább ezek azok, amik jellemeznek engem, ha ezt is kicsit még kiválogatnám hogy ezek közül mégjobban akkor:

A skizofrén beteg gondolatai kapcsolat nélkül ugrándoznak

Hiányzik belőlük a kezdeményezőkészség, a kitartás, az életvidámság, spontaneitás.

-Azok a cselekvések, melyek egykor örömöt okoztak, érdektelenné, örömtelenné válnak számukra.

-Koncentrációs problémákkal küzdenek.

egyébként mostanában nemigen tudok aludni..

2010. dec. 22. 15:20
 6/12 anonim ***** válasza:
53%

A skizofrénia nem azonos a kettős személyiséggel!

Kérdező! Ne olvass különféle betegségekről, mert csak ártasz magadnak, tapasztalatból mondom, már átestem ezen. Az emberek nagy többségére igazak a különböző betegségek pár tünete, tehát ne ijedj meg, onnantól kóros, ha pl 90százalékban fennáll az összes tünet, nálad ez közel sincs meg. Maximum depressziós lehetsz, lehet, hogy csak ettől az időtől, télen kevés a napsütés stb, ha huzamosabb ideig fennállnak a tüneteid, akkor érdemes orvoshoz fordulni, de sok esetben magától gyógyul.

2010. dec. 22. 16:35
 7/12 A kérdező kommentje:
hogyértve árthatok magamnak?mijen téren?
2010. dec. 22. 16:45
 8/12 anonim ***** válasza:
A skizofrénia kettős személyiség,mert tudathasadásos és normál állapotban nem emlékszünk az aktív állapot cselekvéseire.
2010. dec. 22. 18:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Ezek alapján minden, pillanatnyilag rosszkedvű ember skizofrén.
2010. dec. 22. 18:12
 10/12 anonim ***** válasza:

"A skizofrénia kettős személyiség"

A kettős személyiség hivatalos neve disszociatív személyiségzavar, ahol kettő vagy több önmagában koherens személyiség van jelen egy emberben, és rendre váltja egymást. Krimiírók kedvelik, de a pszichológusok egy nem jelentéktelen része szerint nem létezik, az ilyen betegek inkább nárcisztikus személyiségek, akik csak szerepet játszanak, amit sokszor egy kritikátlan terapeuta is megerősít, vagy eleve az váltja ki. Kicsit olyan ez mint az UFÓ általi elrablás.

Sokan eszküsznek rá, hogy van ilyen, csak még senki sem tudta igazolni.

A skizofréniánál (ami nagyon is létező betegség) a "hasadás" a személyiségen belül van.

2010. dec. 22. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!