Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gond van velem, igaz?

Gond van velem, igaz?

Figyelt kérdés
Amikor ideges vagyok, úgy vezetem le a feszültséget, h fájdalmat okozok magamnak, pl forró vízbe ülök, karmolom magam, vagy ököllel ütöm, ollóval megvágom valamim stb. Utána jobban érzem magam. Erről egy kifejezés jut eszembe: önveszélyes. Az önveszélyesről meg a diliház. Félek magamtól, kezdem azt hinni nem vagyok normális. Mit csináljak, h kezelni tudjam a dühömet és a saját magam elleni agressziót?
2010. dec. 22. 02:17
 1/10 anonim ***** válasza:

én is szoktam ilyet , szerintem menj el pszichológushoz (nem fog beküldeni diliházba ígérem :D)

valószínűleg relaxációs gyakorlatokat fog tanítani először , vagy felír valami enyhe nyugtatót (mondjuk azt csak pszichiáter, de ilyen TB támogatott helyen szokott lenni mindkettő)

2010. dec. 22. 02:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez nagyon nincs rendben így, de nem ritka dolog.....ilyenkor az illető a pszichés fájdalmat test fájdalommal nyomja el. Ismerem, én is csináltam már, de nem normális, keress föl egy pszichológust, mert eldurvulhat eléggé....amúgy meg nem kell félned, nem fog egyből beutalni a pszichiátriára, kényszergyógykezelésre nyomós indok kell, pl. akkor lennél önveszélyes, ha öngyilkossággal kísérleteznél, vagy tervezgetnéd stb. remélem ilyen probléma nincsen...;)
2010. dec. 22. 03:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem feltetlenul szukseges egy kulso segitseg, mivel felismerted azt, hogy ez nem normalis, nem egeszseges igy, amit teszel.

Tehat vasarolsz Nyugtato teakevereket, amit napi 2-er elfogyasztasz, s megtalnulsz relaxalni!

Megkell talalnod egy olyan technikat, ami megnyugtat! Nagyon fontos, hogy Neked megfeleljen szemely szerint ez a modszer, mivel csak igy fogsz tudni segiteni onmagadon.

Lehet setalni a szabadban, relax zenet hallgatni, vagy pedig meditalni, vagy imadkozni.

Ha tuzesebb termeszetu vagy, akkor talalj valami sportot pl. erobic, tanc, futas.

A gyogyito ero benned van! Talald meg a modjat ennek.

2010. dec. 22. 05:59
 4/10 anonim válasza:
0%
Borderline
2010. dec. 22. 08:17
 5/10 anonim válasza:
Olyankor ne magadon vezesd le a feszültséget, hanem törj össze valami olyat, ami nem kell :)
2010. dec. 22. 09:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Szakemberhez kell fordulnod! Gond amit csinálsz, nem is kicsi! Egyedül nem fogod tudni megoldani, mert nagyon komplex a háttere. Ennél többet látatlanban nem tudok mondani.
2010. dec. 22. 11:22
 7/10 A kérdező kommentje:
Tárgyakat nem akarok összetörni, mert azokat sajnálom, magamat meg nem. 2. válaszoló, nem csak néha, szinte már egyfolytában azon jár az eszem. :( Pszichiáterhez meg félek elmenni, nekem itthon ezt nem tolerálják... Nyugtató teát már annyit ittam, h a könyököm is az folyik, többet ér ha a fejemre öntöm...lehetőleg forrásban lévőt.
2010. dec. 22. 17:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Mozgással nem tudom levezetni a feszültséget, ahhoz sincs kedvem meg energiám, h reggel felkeljek. Legszívesebben fel sem kelnék soha többet.
2010. dec. 22. 17:03
 9/10 anonim ***** válasza:

szerintem pedig el kéne menni mindenképp és nem feltétlenül tudják meg otthon

meg egyébként is , az a lényeg hogy jobban legyél , mi az hogy nem tolerálják :S áh de nem szeretem az ilyet

2010. dec. 23. 01:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha a gyomrod fáj akkor elmész orvoshoz igaz? Ha pszichés problémád van, akkor az nem kezelendő?

Egy jó kis kiadós személyiségzavarral csupa öröm és móka az élet... Igaz, hogy meg lehetne gyógyítani, de minek az..a lényeg, hogy mit szólnak mások.

2010. dec. 23. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!