Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Evésszavar? Személyisiégzavar?...

Evésszavar? Személyisiégzavar? Mi ez?

Figyelt kérdés
Ötödikes koromban kezdődtek a problémák.Gondolom azért mert akkor kezdtem el serdülni.Már akkor kövérnek éreztem magam(pedig nem voltam az ) és elkzdtem alig enni,meg egy csomót sportolni.Ezt kb. olyan félévig csináltam.Aztán jött a következő probléma, az üldözési mánia(mindig azt hittem,hogy megmérgeznek és már csak pár percem van hátra).Még az anyukámat is meggyanusítottam!!! Ez az üldözési mánia,mára már egyáltalán nincs.De van helyette más! Miután egy családtagom meghalt,abbahagytam a versenysportot.És folyton Tv-ztem és egyre többet zavart az alakom,hogy ilyen kövér vagyok meg olyan kövér vagyok.És elkezdtem fogyókúrázni,de sport az alig volt.Inkább csak éheztem. És úgy kb 2 hónap után (ahogy az természetes elkezdtem sóvárogni a kaja után) És felzabáltam mindent...Ezt úgy kb egy évig csináltam.Aztán elmentem egy táplálkozási tanácsadóhoz(azt hittem majd ő segít) ő meg is mondta mit hogyan kell enni és éhezés nélkül fogyni.Most ott tartok ,hogy néha rámjön ,hogy mindenben tökéletes legyek(egészséges táplákozás,sok sport)aztán meg minden mindegyés befalok minent. Légyszi segítsetek!!!Már vagy 4 éve vagyok az ételek rabja. Psychologusra lenne szükségem?
2010. dec. 21. 10:38
 1/3 anonim ***** válasza:

ha nem segítenek rajtad a szüleid és barátaid, akkor igen. érdemes megpróbálni azt. de valójában az okot kellene megszüntetni, amiért elégedetlen és bizonytalan vagy. a sportolás jó dolog, ne hagyd abba. az sem baj, ha ha hetente egyszer rádtör a zabálás. néha meg kell törni a szokást, ha nem bírod. nem attól fogsz elhízni. csak tudd, hogy nem lenne szabad, mert ha megengeded magadnak, heti 2-3 lesz belőle. ha sportolsz akkor szükséged is van rá. sok zöldséget és csirkehúst érdemes enni, meg halat.

ha gondolod, keress meg privátban.

2010. dec. 21. 11:57
 2/3 anonim válasza:
+ írászavar:D mert nemígy írják:D (evés zavar)
2010. dec. 21. 22:33
 3/3 A kérdező kommentje:
egybe írják te barom!!! Hány éves is vagy? kettő?
2011. jan. 2. 14:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!