Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Figyelemhiányos lennék?

Figyelemhiányos lennék?

Figyelt kérdés
Sosem tudtam hosszan figyelni, kiskoromban sokszor jártam pszichológusnál, de mostanság kezd elharapózni ez az állapot. Az történik, hogyha például olvasok, a lap aljára sokszor már csak a szememmel követem a sorokat, és totálisan máson gondolkozom. Akkor is így van ez, ha beszélnek hozzám. Körülbelül egy percen át figyelek, majd azon kapom magam, hogy csak azt látom hogy mozog az illető szája, hallom a zajokat, szavakat, de a szöveg egyszerűen nem jut el a tudatomig. Megfigyeltem, hogy egy ilyen kimaradás általában 2-4 perces. Amikor feleszmélek, összeszedem magam, de gyakorlatilag azonnal visszaesek. Ezek a kóborgondolatok rendkívül intenzívek, szinte megjelenik a szemem előtt a helyzet amin gondolkodom. Ja és még valami nagyon fontos: Nem én döntöm el min ábrándozok, mindig "más lapot oszt az agyam". Megfigyeltem, hogy többnyire olyan témáról, ami tudat alatt nyomaszt.
2010. dec. 13. 19:21
1 2
 11/13 anonim válasza:
velem is ez van, és annyira bánt, hogy nem figyelek pontosabban nem tudok figyelni a barátaimra. néha szégyellem magam e-miatt mert tudom, hogy szívesen fordulnak hozzám, de meg sem hallom amit mondanak :(:(, ne haragudj de énis választ várok :/
2010. dec. 16. 20:50
 12/13 Kriszti83 ***** válasza:
ez velem is előfordul, főleg ha fáradt vagyok vagy nagyon nyomaszt egy probléma. Elbambulok, elmerengek. Szerintem lehet rajta javítani, főleg memóriajátékokkal.
2010. dec. 16. 21:54
 13/13 A kérdező kommentje:
Nahát, ilyet még nem ettem! Kiírok egy kérdést, erre tódulnak a válaszkereső sorstársak. Köszönöm a válaszlokat, és szerintem alapítanunk kellene egy klubot. ;D
2010. dec. 17. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!