Az elmúlt két hétben állandóan csak arra gondolok, hogy elveszítem a barátaimat, a szerelmemet, az étel gondolatától is hányingerem van, és rengeteget alszom. Úgy érzem, semmire sem vagyok képes, hogy meg kellene halnom. Már többször volt az életemben ilyen időszak, hullámokban, ami megint depresszióra utal. Reggelente nem tudok felkelni, bármennyire is akarok, nem mozdul meg a testem, és délután kettőig alszom minimum. Miért van ez?
Ezen tünetekre egy pszichológus kollega nekem azt mondta, hogy középsúlyos depresszió. A gyógyszerek csak arra valók, hogy tompítsák az érzékelést, így az élet utálatot is. Ha tudsz menj el egy jó pszichológushoz...lehetőleg olyanhoz, aki nem ugy kezdi, hogy miben tud segíteni. Abban a korban én is pont így voltam, és ellentétben pár tévhittel, sok embernél ezek a "tini gondok" már nem múlnak el maguktól.
Foglalkozz magaddal, a barátaiddal, a szerelmeddel, mert ha arra gondolsz, hogy elveszted őket, és tényleg nem jársz el velük sehova ezért, akkor valóban el fogod veszteni őket. Ha van igazi jó barátod/barátaid , velük beszéld meg nyugodtan, ők sokat tudnak segíteni. Nekem is sokat tudtak segíteni.
2010. dec. 12. 15:31
12/17 anonim válasza:
vagy nem tudom hogy van, lehet kell beutaló, akkor először menjetek el a háziorvoshoz.
2010. dec. 12. 15:33
13/17 anonim válasza:
Nem kell beutaló. Időpontot kell kérni a pszichiátrián, telefonon, és elmenni a dokihoz. Egy beszélgetés az egész Jó, ha öt perc. Nem szurkál, és nem is erőlteti rád a gyógyszert. Mindössze megállapítja, mi a bajod, és mi kell ellene. Ennyit megér. Nem is értem, hogy pszihológus hogy mondhat olyant, hogy nem kell gyógyszer rá. Iskolát végzett az ipse?
2010. dec. 12. 19:54
14/17 Keeper válasza:
19:54
Én vagyok az "ipse" =) És nem vagyok pszichológus, csak szófordulat volt. Viszont volt szerencsém elolvasni pár könyvet, és beszélgetni néhány jó pszichológussal. És mindenhonnan az jött, hogy a gyógyszert csak nagyon súlyos tünetekre írnak fel (illetve kéne felírni), öngyilkosság veszélyének fennállása esetén, mivel enyhébb tünetekre heti pár alkalom egy pszichológusnál elegendő. Mint fentebb is írtam a gyógyszerek arra szolgálnak, hogy enyhítsék a tüneteket, innentől vagy az ember képes saját maga feldolgozni, vagy szakember segítségével jut túl a problémán. És azért is írtam , hogy a kérdező esetében nem ajánlom a gyógyszert, mivel önmaga, vagy baráti, illetve szakemberi segítséggel túl tud jutni rajta, nem kell feleslegesen mérgezni a szervezetét.
2010. dec. 12. 20:05
15/17 anonim válasza:
Ha gondolod átbeszélhetnénk a problémáidat, talán tudok segíteni (volt már rá jópár példa). Írj privit ha úgyérzed szeretnéd megtudni ezeknek a dolgoknak a valódi okát, tanultam pszichológiát pár évig és rengeteget foglalkozom a lelki dolgokkal.
2010. dec. 13. 13:16
16/17 anonim válasza:
Ha gondolod írhatsz privátot, hátha tudnék tanácsot adni. Súlyos depressziós, szoc.fóbiás vagyok, szóval tudok mondani pár dolgot, és azt is tudom, hogy néha az is segít, ha csak kiírod magadból a dolgokat. Egy idegennek pedig könnyebb. 18/F
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!