Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziós vagyok? 16/L

Depressziós vagyok? 16/L

Figyelt kérdés
Az elmúlt két hétben állandóan csak arra gondolok, hogy elveszítem a barátaimat, a szerelmemet, az étel gondolatától is hányingerem van, és rengeteget alszom. Úgy érzem, semmire sem vagyok képes, hogy meg kellene halnom. Már többször volt az életemben ilyen időszak, hullámokban, ami megint depresszióra utal. Reggelente nem tudok felkelni, bármennyire is akarok, nem mozdul meg a testem, és délután kettőig alszom minimum. Miért van ez?
2010. dec. 12. 15:11
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam oda, hogy sokat sírok is, de elemi erővel tör fel, sírógörcs, ehhez társul egy ízletes szédülés-hányinger-remegés-szívdobogás kombó.
2010. dec. 12. 15:15
 2/17 anonim ***** válasza:
Kamaszgondok. Nekem is volt. Majd elmúlik.
2010. dec. 12. 15:16
 3/17 anonim ***** válasza:

Ez már elég komolyan hangzik, mivel vannak testi tünetek is. Elsőként javasolnék B6vitamint, majd vmi természetes, gyógynövényes szert, ha ez se válik be, akkor pszichológus, vagy pszichiáter.

nem vagyok gyógyszerellenes, én is szedek, de végigjártam a lépcsőfokokat. Érdemes a leggyengébb módszerrel kezdeni és ha nem válik be, akkor haladhatsz előre.

2010. dec. 12. 15:17
 4/17 A kérdező kommentje:
Most Valeriana Relax-ot szedek, napi 2-3 szemet, de attól függetlenül ugyanúgy fennállnak ezek a tünetek. Hullámokban jön, szóval valószínűsíthető, hogy valóban depresszió...
2010. dec. 12. 15:18
 5/17 anonim ***** válasza:
Depresszió bizony,méghozzá elég súlyos lehet.Minél hamarabb keress fel egy pszichológust,vagy inkább pszichiátert,mert szerintem neked már gyógyszerre is szükséged lesz,hogy minél hamarabb rendbe jöjj.Ezeket a tüneteket mind a depresszió okozza.Keress érdekes elfoglaltságokat,sétálj sokat,az jót fog tenni.
2010. dec. 12. 15:19
 6/17 A kérdező kommentje:
Múlt hétfő óta nem voltam utcán, kedvem sincs kimenni, kb. annyi, hogy tegnap ellapátoltam a havat. Sokat vagyok egyedül itthon, és magányosnak érzem magam...Akkor is, ha vannak emberek a közelemben...
2010. dec. 12. 15:20
 7/17 anonim ***** válasza:
A valeriána egyszerű nyugtató,ráadásul lehet,hogy pont attól nem bírsz felkelni,vannak,akiket nagyon álmosít.Szerintem felesleges szedned.Neked antidepresszánsra lenne szükséged,de azt csak orvos írhatja fel.Az is segíthet,ha minden nap ,citromfű teát iszol,az kevésbé álmosít és nyugtatja a szívet,idegeket.,jót tesz az emésztésnek is.
2010. dec. 12. 15:22
 8/17 anonim ***** válasza:
Télen az emberek egyébként is hajlamosabbak a depresszióra és a bezártság is okozhat depressziót,tehát muszáj lenne erőt venned magadon és kimozdulni,vagy legalább otthon mozogj,tornázz egy kicsit.
2010. dec. 12. 15:25
 9/17 A kérdező kommentje:
Szoktam mozogni, talajgyakorlatokat csinálok. Estefelé már nem szoktam bevenni Valeriana-t, csak amikor napközben szétvet az idegesség. Úgy érzem, senkinek sem tűnt fel, hogy nekem ilyen bajom van...
2010. dec. 12. 15:28
 10/17 anonim ***** válasza:
Ha nem panaszkodsz, bizony nem veszik észre. Én se panaszkodtam soha, csak akkor mondtam el otthon, amikor már nagyon ki voltam. Mindenképp beszélj róla a szüleidnek, és keressetek együtt egy pszichiátert!
2010. dec. 12. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!