Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segitene egy psyichológus?

Segitene egy psyichológus?

Figyelt kérdés
Szociális fóbiában szenvedek, mindig elpirulok, és nagyon idegesit. Hogy lehet leküzdeni?:(
2010. dec. 1. 17:26
 1/10 A kérdező kommentje:
*pszichológus, bocs
2010. dec. 1. 17:27
 2/10 tetris ***** válasza:
Idővel el fog múlni, nem kell vele törődni. Túlspilázod a dolgot!
2010. dec. 1. 17:30
 3/10 anonim ***** válasza:

hány éves vagy?

nekem ilyen 15 éves korom körül volt. aztán elkezdtem járni bulizni (olyan 17 évesen), megismerkedtem emberekkel, és elmúlt totálisan ez a dolog.

ismerkedj! ez a legfontosabb szerintem. nekem így sikerült ebből kijönni. nemtudom hogy tényleg szociális fóbiám volt e, de én nagyon utáltam emberek közé menni, mert mindig féltem hogy beégek. mostmár nem tartok ettől.

2010. dec. 1. 17:35
 4/10 anonim ***** válasza:
Légy nyugodt, és akkor nem pirulsz el. :)
2010. dec. 1. 18:26
 5/10 A kérdező kommentje:
18 vagyok, elég kellemetlen, járok emberek közé de nagyon nagyon ritka mikor nem pirulok el:| nem túlzom el a dolgot, iszonyú kellemetlen számomra
2010. dec. 1. 19:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor nálad komolyabb a dolog, szociális fóbia, ezen terápia tud segíteni, gondolom, mert sose kezeltettem magam. Én is ebben szenvedek 24 éves vagyok, mindig azt gondoltam, hogy úgyis kinövöm egyszer, aztán még mindig nem nőttem ki, mi lesz, majd 40 évesen is elpirulok??? Szedtem már antidepresszánst is, amire elvileg jó a szociális fóbiára is, a pánikbetegségből kigyógyított, a fóbiából nem, úgyhogy gyógyszert nem javaslok, ezt vhogy máshogy kell kezelni, pszichológus, pszichoterápia.
2010. dec. 1. 20:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Kognitív terápiára van szükségetek, ez a fajta pszichoterápia hatékony a szoc. fóbia leküzdésében.

És Pszichológust keressetek. Ne pszichiátert.

2010. dec. 2. 07:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Elmész orvoshoz és felír antidepresszánst, majd meggyógyulsz. ezt csak így lehet.

ne pszichológushoz menj, hanem neurulógushoz az sztkba.

2010. dec. 4. 00:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves előző, hát ez aztán jó tanács...

Véletlenül se kezeljük a fóbia okát, elég a tüneti kezelés. Ennyi erővel azt is tanácsolhatnád, hogy piáljon, az is antidepresszáns...

2010. dec. 4. 06:55
 10/10 anonim ***** válasza:
erre tényleg nem elég az antidepi, én szedtem másra, se a fóbiára édes kevés, ezt magadnak kell valahogy tisztázni a fejedben
2010. dec. 4. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!