Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek is gyávaság?

Szerintetek is gyávaság?

Figyelt kérdés

A legjobb barátom 3 hónapja lett öngyilkos (felakasztotta magát), voltak problémái de szerentem csak elege lett az életből! Igazából a barátnője hagyta el amit 1,5 év alatt sem tudott feldolgozni!

Az öngyilkosságot általában mindenki gyávaságnak tartja, elmenekülünk a problémáink elől stb. de szerintem az öngyilkosság nem gyávaság csak nyavajgás+szenvedés helyett emelt fővel távozunk! Persze sok szenvedést hagyunk magunk után de mégis csak a mi döntésünk! Ti mit gondoltok!

2010. nov. 28. 21:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ha egy szerelmi bánatot nem lehet kiheverni, biztosan kémiai probléma állt a háttérben...Ahányszor én csalódtam, már ötszörösen halott és háromszorosan skizofrén lehetnék.
2010. nov. 30. 19:06
 12/14 A kérdező kommentje:

Hát nem tom! De szerintem akkor nem szeretted eléggé a volt párodat!Biztos vagyok benne hogy mindekinek megvan az a nő akit ha elveszít akkor mindent elvesztett és utána már nem nagyon van tovább!

Van az a duma hogy egy nő miatt nem érdemes meghalni! akkor miért érdemes?? kocsiért, házért, pénzért, politikai nézetért?? Mi lehet olyan fontos??

Lényeg a lényeg én nem tekinteném pszichológiai esetnek ha valaki egy nő miatt lesz öngyilkos!!!

2010. nov. 30. 19:54
 13/14 lesliesmith65 válasza:
100%

A munkám révén anno sok öngyilkossággal találkoztam.

Általában elesett, reménytelen, kilátástalan élethelyzetben levő emberek voltak az "áldozatok".

Nem tartom gyávaságnak, ugyanakkor kevés annyira kilátástalan helyzetet tudok elképzelni, ami indokolhatná ezt. Néha talán könnyebb az öngyilkosságot választani, mint felállni és megküzdeni a súlyos terhekkel, amit a sors mér ránk, de a halál végleges és megváltoztathatatlan. Minden más változhat még...

2010. dec. 5. 18:45
 14/14 anonim válasza:
Az utolsoval egyetertek, viszont ha valaki sulyosan mentalisan beteg, nem tud jozanul gondolkodni, ez volt a helyzet az en haverommal is, sajnos. :(
2010. dec. 5. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!