Megfelelési kényszerből hogy lehet "kigyógyulni"?
Ismerd meg magad, fogadd el azt, aki vagy. Ismerj meg más embereket is. Mindenki téved, mindenki hibázik, és az is természetes, hogy az első benyomás sokszor nem olyan mint amilyen az ember valójában. Az se jó ha túl jó az első benyomás az se jó ha túl rossz. Az olyan dolgokban hogy intelligencia, humorérzék, ügyesség, kreativitás egyébként nincs jó és rossz, egyszerűen mindenkinek annyi van amennyi. De senkinek sem kötelessége mindig annyira intelligensnek mutatnia magát amennyire intelligens, például. Ha hülyeséget mondtál, pedig okos vagy, akkor így jártak az emberek: nem ismerhettek meg valójában. :P
A belső tulajdonságok pedig: mennyire vagy megértő, türelmes, beképzelt, kedves, jó, rossz, ezeken úgysem akarnál változtatni, felteszem. Legalábbis nem hiszem hogy jó emberek előtt jónak, rossz emberek előtt rossznak, beképzelt emberek előtt meg beképzeltnek akarsz tűnni :P De ha igen, akkor is azt tudom mondani hogy ismerd meg magad.
Ebben a cipőben utazom én is!
Nem akarlak elkedvetleníteni, de ebből nem fogsz "kigyógyulni"!
Ez úgy beléd égett, mint egy mély seb!
Szerintem a környezetedtől is függ! HA olyannak fogadnak el, amilyen vagy, akkor talán apránként kopni fog belőle valami, de elég az a mondatot hallanod, "Te mindenkinek meg akarsz felelni!" , akkor visszagurulsz a domboldalról, és kezdheted újból! Ez van. :)
egyetértek az előttem szólókkal, én anyukámmal szemben érzem ezt és bárménnyire is tudtatos vagyok, mindig kihozza belőlem ezt az érzést.
Ez nem a te hibád, valószínüleg a környezet okozta amiben nevelkedtél, én elfogadtam, hogy ez így marad és talán egy kicsit jobb. Inkább az fáj, hogy bármit teszek, sosem, fogok neki megfelelni, de ma már legalább nem dolgozok azért, hogy megfeleljek, csak az érzés maradt, tettek nem követik.
Köszi a válaszokat, bár elkeserít!:(
Én ezt mind elfogadom, bár én tennék érte h ne így legyen, ha tudnám h mit kéne...mert én ezt nem szeretném továbbvinni a gyerekemre ill nekem ettől olyan szorongásos tünetem van, h szorít a mellkasom is már. Szóval ez nem maradhat így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!