Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg vagyok! Hogy...

Pánikbeteg vagyok! Hogy tudnám legyűrni ezt a betegséget pszihológus és antidepi nélkül?

Figyelt kérdés
Próbálom elterelni a gondolatom erről, de egyszer csak elkap, ájulásérzésem van /plö most is szédülök/ és tudom, hogy semmi szervi bajom, vérnyomásom is jó, szívemmel is ok minden de mégis jön ez a nagyon rossz érzés, amitől kezdek teljesen becsavarodni :S :( Szeretnék normális életet élni és nem ezzel a nyavalyával kínlódni! Tudna vki ajánlani vmi gyógymódot? Köszönöm a "normális" válaszokat! :):)
2010. nov. 16. 08:58
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Ahham! Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat:)
2010. nov. 16. 10:16
 22/28 anonim ***** válasza:

Szerintem az volt a legbölcsebb döntésed, hogy nem kezdted el szedni az antidepresszánst.

Menj el klinikai szakpszichológushoz, lehetőleg magánba! Meg fog gyógyítani bogyók nélkül.

2010. nov. 16. 12:19
 23/28 anonim válasza:

Szia,

gyógyszerrel nem fogsz meggyógyulni..tapasztalatból mondom..

viszont nézd meg ezt a honlapot,és olvasd el a gyógyult ex-betegek kommentjeit..aztán dönts belátásod szerint... [link]

2010. nov. 16. 12:31
 24/28 anonim ***** válasza:

Pont, hogy gyógyszer nélkül nem fogsz meggyógyulni. Ennek is szervi oka van, semmilyen rádumálással nem lehet azt elfedni huzamos ideig.

A gyógyszert tipikusan azok ellenzik, akiknek soha nem volt ilyen nyavalyájuk és azok támogatják, akiknek volt/van és most már sokkal jobban vannak. ezen gondolkodj el. A mellékhatásoktól sem kell betojni, ha van egyáltalán még mindig sokkal jobb, mit egy pánikroham.

Én 1 éve szedem, elötte sajnos 1 évet elp.csöltem. A 2. hét az valóban igen cudar, a 4. héttől voltam olyan 75%-os, a 3. hónaptól 90, és kb a 6.-tól 99.

100 az már nem leszel soha, mert mindig benned marad az emléke és mindig megcsap a gondolat, ha kifulladsz nagyon egy futástól és hevesebben ver a szíved, vagy nem ettél és gyengébb vagy. De csak a gondolat.

2010. nov. 16. 22:53
 25/28 anonim ***** válasza:

"Pont, hogy gyógyszer nélkül nem fogsz meggyógyulni. Ennek is szervi oka van, semmilyen rádumálással nem lehet azt elfedni huzamos ideig."

Ez színtiszta hazugság. SEMMI közöm a szcientológiához (mindig gyanúsítgatnak, mert nem támogatom a "csodás" bogyóikat), és elismerem, hogy vannak mentális betegségek, amiknél nem lehet elkerülni a gyógyszeres kezelést. Nos, a pánikbetegség nem az film. A leghatékonyabb gyógymód a kognitív viselkedésterápia, amit egy elég képzett, jó pszichológus tud kivitelezni. Menj magánba, ha van rá pénzed!

2010. nov. 17. 14:08
 26/28 anonim ***** válasza:

Dehogy hazugság. Mégis mit gondolsz, hogy a francba lép fel hirtelen olyan embereknél, akik amúgy nem szoronganak, semmilyen "lelki" problémájuk nincs, kiegyensúlyozottak?

És legfőképpen miért HAT akkor az a fránya antidepi, ha nincs szervi ok ???

2010. nov. 17. 19:51
 27/28 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Pszichológusként megígérem neked, hogy van esélyed antidepresszáns nélkül is kijönni, esetleg átmenetileg szedve a nyugtatót. Ehhez szükséged van szakpszichoterapeutára. A pszichoterápia nem "ráolvasás" nem beszélgetés, hanem komoly munka, nagyon sok házi feladattal, gyakorlatokkal.

A pánikbetegségnek MINDIG van pszichés háttere, ellentétben a mentális betegségekkel, mint pl a skizofrénia, vagy bipoláris depresszió. Emellett fennáll a normális fizikai reakciók férlreértelmezése, amit a pszichoterápián át kell struktúrálni. Emellett a pánik lehet egy fedőtünet is, ami fedhet más jellegű mentális zavart is.

Van úgy, hogy szükség van antidepresszánsra átmenetileg! és nem évekig szedve. A kutatások a pszichoterápia és a gyógyszer KOMBINÁCIÓJÁT tartják a leghatékonyabbnak, de önmagában a kognitív pszichoterápia is megközelíti ezt a hatékonyságot. Ezért minél hamarabb el kell kezdeni és nem szabad abbahagyni!

A neurotikus zavarok (ilyen a pánik is) hátterében MINDIG van pszichés tényező a biológiai prediszpozíció mellett. Ezért önmagában a gyógyszer kevés ennek a problémának a tartós és végleges kezelésében! Ha a háttértényezőket nem szüntetitek meg, akkor a tünetek ki fognak újulni és/vagy tünetváltás jön létre.

2010. nov. 17. 20:10
 28/28 A kérdező kommentje:

Kedves 20:10-es! :)

Köszönöm a szakszerű válaszát! Megnyugtató, hogy nem muszáj antidepresszánst szednem, mivel nem érzem magam se szükségességét!

Van otthon Frontin 0,25mg-os nyugtatóm, ha rám szokott törni ez a rossz érzés-pánik, abból szoktam bevenni egyet.

Jártam a nyáron pszichológushoz is pár alkalommal, valóban voltak házi feladataim :) és rámutatott olyan dolgokra, amikre nem is gondoltam volna magamtól /mi-miért lehet/

Lehet, hogy túl korán hagytam abba a "kezelést" de válaszát elolvasva szerintem ismét fel fogom keresni és - ahogy pénztárcám engedi - járni fogok a pszichológusomhoz!

Köszönöm a többiek válaszát is! :)

2010. nov. 18. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!