Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg vagyok! Hogy...

Pánikbeteg vagyok! Hogy tudnám legyűrni ezt a betegséget pszihológus és antidepi nélkül?

Figyelt kérdés
Próbálom elterelni a gondolatom erről, de egyszer csak elkap, ájulásérzésem van /plö most is szédülök/ és tudom, hogy semmi szervi bajom, vérnyomásom is jó, szívemmel is ok minden de mégis jön ez a nagyon rossz érzés, amitől kezdek teljesen becsavarodni :S :( Szeretnék normális életet élni és nem ezzel a nyavalyával kínlódni! Tudna vki ajánlani vmi gyógymódot? Köszönöm a "normális" válaszokat! :):)
2010. nov. 16. 08:58
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
De ha nem voltál még se orvosnál, se pszichológusnál, akkor honnan tudod hogy pánikbeteg vagy? Amit leírtál, az pánik jellegű rosszullét, de ez még nem pánikbetegség.
2010. nov. 16. 09:00
 2/28 anonim ***** válasza:
Szerintem pont ez a baj, hogy próbálod elterelni. Ne próbáld! Kezd el mondogatni, hogy igen, most ez egy pánikroham, de le tudom győzni, mindjárt vége. Ettől sem meghalni, sem megbolondulni nem lehet! Szóval szerintem többet ér, ha szembefordulsz vele, mintha menekülsz előle. Mert úgy sem fogod tudni elterelni a gondolataidat, és ezen még jobban felidegesíted magad!
2010. nov. 16. 09:02
 3/28 anonim ***** válasza:

Bocsi de ez engem is érdekelne,rajtam mostanában jött ki:-(

Meg kell próbálni nem gondolni rá ,ilyesmi.

2010. nov. 16. 09:03
 4/28 anonim ***** válasza:

Nekem a pszichiáter tudott segíteni. Mondjuk a legtöbbet azzal, hogy azt mondta, amikor szédülni kezdek, a világért se próbálkozzak a lassú, mély légzéssel, próbáljam csak a normál ritmusban venni a levegőt, mert pont a fordítottját érem el annak, amit szeretnék.

Próbálkozhatsz egyébként kineziológussal, ha hiszel az ilyesmiben, van akinek segít.

2010. nov. 16. 09:03
 5/28 A kérdező kommentje:

Voltam már pszihológusnál is és pszihiáternél is. Az utóbbi írt is fel antidepit de nem mertem elkezdeni szedni :S /A betegtájékoztatót elolvasva kissé riasztó volt a gyógyszer/

Van, mikor teljesen jól érzem magam, de 1x csak elkap semmiféle előzmény nélkül és már teljesen kikészülök tőle :S Ki fogok ebből valaha gyógyulni?!?!

2010. nov. 16. 09:05
 6/28 anonim ***** válasza:

Hát azért ez nem olyan egyszerű, hogy ne gondoljon rá, meg mindjárt elmúlik...

Nekem olyan halálfélelmem volt régebben, minden alkalommal azt hittem, kész, vége, meghalok. Nekem a szívem kezdett fájni, szorított, elzsibbadt a karom, aztán már a fél testem is, a lábamtól az orromig.

Nagyon félelmetes és nagyon hosszú idő, amíg az ember abban a helyzetben is meg tudja magával értetni, hogy semmi baj, el fog múlni, hiába érzi azt, hogy meghal, nem fog. Nekem 2 évbe telt. :S

2010. nov. 16. 09:06
 7/28 anonim ***** válasza:
Az összes antidepinek szörnyű mellékhatásai vannak-lehetnek. De nem mindenkinél jelentkeznek. Az orvos pedig mérlegel, hogy megéri az esetleges mellékhatás a várható javulást.
2010. nov. 16. 09:08
 8/28 A kérdező kommentje:
Nekem is ez a legnagyobb bajom....a halálfélelem :S Már kb. másfél - 2 éve jött ki ez a pánikbetegség, de így komolyabban 1 éve kínlódok... :S
2010. nov. 16. 09:09
 9/28 anonim ***** válasza:
Először is menjél el a háziorvosodhoz.Lehet például vashiányod is, ez is okoz ilyen panaszokat. Ha azzal minden rendben van, akkor menjél pszichiáterhez.
2010. nov. 16. 09:11
 10/28 anonim ***** válasza:
Kezd el szedni az antidepresszánst. Ha jó az orvosod, nagyon alacsony adaggal indít és lassan emeli a fenntartó szintre. 1 hónap, mire oda jutsz addig meg figyeld, hogy negatív változás van-e. Ha igen, az orvos eldönti, hogy legyen e esetleg gyógyszerváltás.
2010. nov. 16. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!