Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg vagyok! Hogy...

Pánikbeteg vagyok! Hogy tudnám legyűrni ezt a betegséget pszihológus és antidepi nélkül?

Figyelt kérdés
Próbálom elterelni a gondolatom erről, de egyszer csak elkap, ájulásérzésem van /plö most is szédülök/ és tudom, hogy semmi szervi bajom, vérnyomásom is jó, szívemmel is ok minden de mégis jön ez a nagyon rossz érzés, amitől kezdek teljesen becsavarodni :S :( Szeretnék normális életet élni és nem ezzel a nyavalyával kínlódni! Tudna vki ajánlani vmi gyógymódot? Köszönöm a "normális" válaszokat! :):)
2010. nov. 16. 08:58
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Nemrég voltam vérvételen, minden oké.... Most Sedatif PC-vel próbálkozok.... annyi rosszat hallottam az antidepikről, hogy nem merem elkezdeni....félek, h felerősíti a bajaimat! Szal nemtom mit tegyek...
2010. nov. 16. 09:15
 12/28 anonim ***** válasza:
Tessék elkezdeni a gyógyszert! Én is pánibeteg vagyok, a hülyeségem miatt mindig halogattam, de naponta már 3 szor is rosszul voltam. Elkezdtem, azután nem jött elő a roham. De kellett két hét, amikor úgy éreztem ujjászülettem. Én Citagent szedek, napi fél szemet, mellé reggel fél szem Frontint. Azt azért leírom, az első két hétben rettentő aluszékony voltam, rám így hatott, de csak két hétig.
2010. nov. 16. 09:19
 13/28 anonim ***** válasza:
Igazándiból akkor veszélyes az antidepresszáns, ha öngyilkos gondolatai is vannak a betegnek. Némelyik felerősíti ezt a késztetést-ezért kell a gyakori orvosi kontroll. Az én orvosommal annak idején az volt a megállapodás, hogy minimum naponta kétszer beszélünk telefonon-ő hívott, nekem pedig akkor kellett hívnom, ha bármi bajom volt, amibe beletartozott az is, ha rámtört a sírás.
2010. nov. 16. 09:22
 14/28 anonim válasza:
Nekem szorongásos pánikom volt.Ha van rá lehetőséged menj el magán úton egy psichologushoz.Semmi képpen se psichiáterhez, őgyógyszerrel kezel.Én amikor a gyógyszerek mellett is pánikoltam, akkor mentem psichologushoz, persze magánrendelésre, mert csak ott foglalkoznak veled igazán.És mint kiderült nekem is elég a homeos bogyó az antidepi helyett.Ja, és az is kiderült, hogy a kb 10 évvel ezelőtt történt dolgok most jöttek ki rajtam, azért volt.
2010. nov. 16. 09:27
 15/28 anonim ***** válasza:

Ne akarj addig eljutni, ameddig nekem sikerült...

6 éve lettem pánikbeteg, ezután kialakult bipoláris depresszióm, mára pedig már agorafóbiám is lett. Mindezt annak köszönhetem, hogy segg voltam, nem foglalkoztam vele és vártam, hogy elmúlik.

6 év alatt sok orvosnál voltam, kórházban is feküdtem 2 hétig és voltak jó időszakok, amikor ki tudtam mozdulni a lakásból, tudtam közlekedni, dolgozni.

Ma már ez nincs, mert elhagytam a gyógyszereim. Életem abból áll, hogy kényszeresen takarítok, olvasok, netezek, tévézek és néha jól berúgok. Házból csak hátra merek kimenni józanon, mert elől találkozhatok a szomszédokkal, amitől szintén rettegek már.

Néha előfordul, hogy a Tescóba elmegyek, de úgy, hogy 2-3 óra rákészülés, 2 szem 0.5-ös Rivotril és 4 sör.

Ugye ez elrettentő? Szerintem nem szeretnél így élni... Szerezz egy jó terapeutát és szedd a gyógyszereket. Rivotril jobb, mint a Xanax, mert nem álmosít, kedélyjavítónak meg Paroxat, esetleg Rexetin. Én ezzel a kombóval tudtam rendesen működni, de ez egyénenként változó. Mellékhatások pedig többnyire csak az első pár hétben jelentkeznek, míg beépül a gyógyszer.

Én is már bejelentkeztem az orvosomhoz, újra felvenni a kezelést, mert már nem bírnám sokáig.

2010. nov. 16. 09:32
 16/28 anonim ***** válasza:

09:32-es vagyok.

Művelődj itt: [link]

2010. nov. 16. 09:34
 17/28 A kérdező kommentje:
A pszichológus nekem is sok mindenre rávezetett, mi-miért lehet.... egy ideig nem is volt semmi gondom, nem jött ki a "roham"! Szeretném ezt az egészet teljesen elfelejteni, ezt az egész pánikbetegséget...amióta ebben szenvedek, úgy érzem, teljesen más ember lettem :S és félek, hogy ez így marad...szeretnék a régi önmagam lenni, amikor nem féltem semmitől, nem voltak 'hülye' gondolataim-paráim.... Alattomos egy betegség ez :S
2010. nov. 16. 09:34
 18/28 anonim válasza:

Szia,én is pánibeteg vagyok,az enyém már nagyon súlyos...több féle gyógyszert szedtem(Remotiv extrával kezdtem,sedatif pc,frontin...),de ami igazán használt szerintem az a Rexetin.Azt szerintem nyugodtan szedheted,nekem nem lett tőle semmi bajom,és tényleg használ is.Menj el a háziorvosdhoz és írasd fel szerintem!Sajnos ez a betegség olyan,hogy csak gyógyszerrel lehet kigyógyulni belőle (már ha tényleg ekkora a gond).Gondolom észrevetted mrá te is,hogy azért valami csak kiváltja.Pl ha tömegközlekedéssel utazol,vagy ha teljesítménykényszer vagy nagy teher van rajtad,esetleg bezárnak valahova és úgyérzhed nem tudsz kijutni...akármi.Ezt te magad tudod.A éegfontosabb amúgy,hogy beszélj róla,ne szégyeld!Rengeteg ember küzd vele a mai világban!:)

Sok szerencsét,szorítok nagyon!:)

2010. nov. 16. 09:48
 19/28 A kérdező kommentje:
Hmm...hát buszon van mikor rámtör a rosszullét, akkor a bezártságtól nagyon félek, szal vannak dolgok, amik ki tudják váltani pikk-pakk! Meg vannak azok a rosszullétek, amikor csak úgy jön...de akkor valószínű tudat alatt van vmi gond....lehet megpróbálom a gyógyszeres kezelést! Akkor háziorvos is írhat fel nekem? Nem kell pszichiáterhez mennem?
2010. nov. 16. 09:52
 20/28 anonim ***** válasza:
A háziorvos csak nyugtatót írhat fel, antidepresszánst csak akkor, ha szakorvosi igazolás van róla.
2010. nov. 16. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!