Nem tudom, hogy tudnék segíteni a férjemen?
Rossz látni, hogy leépül és szenved...
Van bipoláris depresszó betegsége, kap rá gyógyszert, jár pszichiáterhez (maszek) és a pszichiáter jól megvágja anyagilag a férjem, mégsincs jól gyakran és rossz látni, hogy a bipoláris eluralkodik rajta.
Ráadásul erősen alkoholizál is (szerintem alkoholista) és emiatt is szemmel láthatóan leépül a szemem láttára.
Nagyon szeretem, ő az én nagy szerelmem és tehetetlen vagyok, csak nézem és nagyon bánt az állapota.
Ő egy nagyon értékes ember, szerintem ritkaságszámba megy a pozitív értékeit tekintve!

Hasonló gondjaim vannak, így a saját tapasztalataimat szeretném leírni.
- A gyógyszer és a pszichiáter csak alapszintű segítség, és ha nem működik, akkor mást kell kipróbálni, így csak pénzkidobás.
- Az alkoholt azonnal abba kell hagyni.
- A legfontosabb, hogy lássa, érezze a támogatásodat, de neked is határozottnak kell lenni, elvenni tőle az itókáját stb. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, de próbálj meg többet tenni.
Meg még pár adalék... A sportolás jót tud tenni, bármit csinálhat, ami jól esik neki. / A környezeten is lehet javítani, új ruha, szőnyeg, stb. egy kis felújítás ha belefér, az is fontos hogy mi veszi körül. / Ha nagyon rossz a munkahelye, akkor eljönni, másikat keresni, stb. / Minden hülye rokonnal, baráttal megszakítani a kapcsolatot, mert csak ártanak neki.

"elvenni az itókáját" - ezt megtettem, anyósom is, de elmegy és vásárol másikat.
Viszont vannak olyan időszakai, amikor hetekig nem iszik, ő elhatározza így magát, mert szabadulni akar ettől a függőségtől, de aztán később újra iszik :-(((
Megismerkedésünk előtt több tragédia is érte, sajnos nem ismertem ekkor őt és nem voltam mellette (nem tudtam). Ilyenkor arra gondolok, bárcsak sokkal hamarabb megismertem volna, nemcsak azért, hogy segíthettem volna rajta és nem jut el idáig, ahol most van, hanem azért, mert mi egyébként szépen és jól élünk, leszámítva azt, amit írtam.
Egyébként köszönöm a tippeket és jobbulást kívánok #1. válaszadó!

Nem írtad mennyi idős a férjed de lehet kellene neki társaság.
Nem te, hanem barátok, haverok, új emberek akikkel egy kicsit kiszakadhat a hétköznapokból, új dolgokat próbálhat ki és nem beteg emberként kezelik.
Az a baj hogy szerintem ha valakit "megbélyegeznek" hogy ilyen-olyan betegsége van és aszerint próbál hozzá viszonyulni a környezete az csak ront rajta, mivel ettől kevesebbnek érzi magát és nem fog tudni kirázodni belőle mivel folyamatosan betegnek tartja magát.
Igen, lehetne ezt alkohol (vagy tudatmódosító szer) nélkül is csinálni

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!