Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy kezdtétek el a terápiát?...

Hogy kezdtétek el a terápiát? Milyen volt?

Figyelt kérdés

Január óta elkezdtem terápiára járni, mert sokat szorongok és sokszor nem merek emberekkel rendesen beszélni, nagyon sok mindentől félek.

Úgy érzem, az, hogy elkezdtem pszichológushoz járni, teljesen padlóra küldött. Semmi mással nem tudok foglalkozni, csak ezen kattogok, a fejemben mindig vele beszélgetek és mesélem az életem. Közben a valóságban nagyon lassan nyílok meg előtte (azért van valami haladás), még mindig nagyon sokminden van amit meg sem említettem. Sok testi tünetem is van miatta, fáj a fejem, szédülök, ilyen gyenge pánikrohamszerű érzések törnek rám.

Ez normális? Nektek hogy volt az elején? Hogy sikerült megnyílni? Titeket is ennyire megviselt? Ez majd javulni fog? Érdekel, hogy másnak is ekkora dolog-e ez, mint nekem. (26/n)

tegnap 18:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
ugyanez 19l
tegnap 18:51
 2/4 MTamas2 ***** válasza:
100%

A pszichoterápia az elején átmenetileg okozhat némi romlást. Sok emléket felkavar, elkezdődik egy folyamat ami nem mindig zökkenőmentes. Idővel jobb lesz, legyél türelmes, rendben lesz minden!

Tapasztalat.

tegnap 18:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normális! Felkavaró! De jobb lesz, de sok idő kell hozzá! Én 10 évig jártam egy pszichológushoz, összevéve mindent jobb lett. Kigyógyított pl az anorexiából is, és eléggé súlyos volt, 36 kiló voltam, nem gyerekként, pl 25 évesen. Aztán kimaradt sok idő, de most újra járok terápiára 9 éve. Szóval van tapasztalatom! 😊 skizoaffektív zavarom is van ami nem gyógyítható, de terápiával meg lehet tanulni kezelni a rossz dolgokat. Természetes h először rosszabb állapotba kerülsz sajnos, de különben nem használ!
tegnap 19:41
 4/4 anonim ***** válasza:
16 voltam, mikor pszichológushoz kellett fordulnom. Ájulás előtti tüneteim voltak, ami miatt mennem kellett. A gyakorlati hely váltotta ki ezt a tünetegyüttest. A pszichológushoz járás után el nem tűnt (fejfájásként, hasfájásként, hangulatingadozásként jelentkezett), de jelentösen csökkent a probléma. A pszichológus hatására kezdtem álomnaplót vezetni, ha éjjel nem tudok aludni, akkor eldzsalok egy kört sétálni. Persze minduntalan felkavar a terapeuta, de aznap éjjel tudok aludni legalább.
ma 04:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!