Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lamolepbol ti hany mg-mal...

Lamolepbol ti hany mg-mal kezdtetek legeloszor a dokival?

Figyelt kérdés

Felirt nekem a doki rogton 200mg lamolepet igy elsore.

Az a max adag kb ha jol tudom.

De nem csak ez, hanem 2x1. Azaz igy full a semmibol 400 mg lamotrigine.

Picit jo erzes, hogy lenne valami ami a depresszios epizodjaimat stabilizalja, de total be vagyok fosva attol a tenytol, hogy 2500 emberbol 1 embernel Steven's johnsons szindroma vagy bornekrozis alakul ki amibe siman bele lehet halni.

Ra is van irva a tajekoztatoba hogy fennall ez a veszely, kulonosen akkor, ha hirtelen nagy mennyiseget visz be az ember a szervezetebe, vagy az adagnoveles tul gyorsan tortenik.

A dokimnak nagyon nagy szaktudasa van, mar kiprobaltunk mindenfele gyogyszert, azokat is kimaxolva (itt is mar fostam egy kicsit hogy mi lesz), de valahogy nem tudom ezt elengedni magamtol, hogy elsore felirt ebbol a gyogyszerbol 200mg-ot.

Annyit mondott hogy a hullamaimat igy kisimitja. Szot nem ejtett a vele jaro halalos es realis kockazatokrol.

Most mi legyen? Ti is 200mg ot szedtetek elsore?

2022. jan. 25. 23:38
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Nem értek hozzá, de nekem úgy írta fel, hogy elsőre 25mg, aztán hetente 25-tel emelni, míg el nem érem a 100-at.
2022. jan. 26. 00:20
 2/9 anonim ***** válasza:
400 mg a max adagja. Gyakori bőrkiütés (99%-a ezeknek nem veszélyes, nem St Johnson szindróma) miatt fokozatosan szokták emelni, 25 mg-os kezdő dózissal. Így kisebb az esélye annak, hogy ezek a nem veszélyes kiütések lesznek. Nekem így kellett emelgetnem. 200 mg volt az adagom.
2022. jan. 26. 01:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy mint az első, csak 200 mg-ig, utána pedig mivel nem volt semmi kiütéses tünetem, 50 mg-mokkal 400 mg-ig.
2022. jan. 26. 08:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 25 mg volt az első dózis, utána fokozatosan emeltük 200 mg-ra.
2022. jan. 26. 09:48
 5/9 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Nem írtam, hogy a kezdő 25 mg után heti 25 mg-al kellett emelnem.
2022. jan. 26. 11:11
 6/9 A kérdező kommentje:

Ez jol hangzik.

Akkor lehet megkene beszelnem a dokival, hogy ezt hogy gondolja most.

2022. jan. 26. 14:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Én ma váltottam ki először és nekem 200mg-ot kell bevennem reggel és este is. Akkor az soknak számít?
2022. márc. 8. 15:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem emlékszem rá. Nekem olyan mellékhatás jött ki tőle, ami a nálam 8 év pszichiátriai gyógyszerszedés alatt jelentkező két legrosszabb mellékhatás közül az egyik és benne sincs a betegtájékoztatóban. :) Abba is kellett hagynom.
2022. márc. 8. 17:25
 9/9 anonim ***** válasza:
7# Igen
2022. márc. 8. 22:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!