Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alkoholista lennék? 18/fiú

Alkoholista lennék? 18/fiú

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy 18 éves vagyok és mostanában sokat iszok. 2024 júniusában kezdtem inni, hétvégente pár pohár boroskóla 1/4 bor 3/4 kóla. Ment ez szeptemberig. Utána egy hónap pszichiátria október elejéig és kijózanodtam 6 vagy 7 hétig.

Aztán decemberben elkezdtem minden nap inni pár pohár 1/4 bor 3/4 kóla boroskólát 3 hétig és mellé szedtem 0.5 mg frontint vagy helexet épp ami volt itthon.

Aztán kijózanodtam karácsonykor újévig, majd szilveszter után (január 4) elkezdtem újra inni, mostmár 1/2 bor 1/2 kóla. Ilyenkor megittam kb fél - háromnegyed üveg bort. Jelenleg ki vagyok tiltva az iskolámból és magántanuló vagyok és a vizsga után mindennap ittam. Január 17 és 22 között nem ittam, majd újra ittam. Január 22 óta minden második nap iszok és előző hétvégén (január 25-26) és ezen a héten (ma a kérdés kiírásakor kedd, január 28 van) mindennap ittam egy üveg bort, 1/2 bor 1/2 kóla formájában.

Ez már alkoholizmusnak számít? Egyenlőre megvonási tüneteim nincsenek ha abbahagyom az ívást csak extrém mentális obszesszióm meg kényszergondolataim amik az ivás körül forognak:-(((

Olyanok mint “jajj de jó lenne inni” “inni kéne” “ha iszok elmúlik a bajom” stb… és mindig késztetést érzek, hogy igyak. Ma (január 28 kedd) is megittam egy üveg bort és telihánytam a szobám.

jan. 28. 22:44
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
A terápia sajnos egyenlőre nem érzem, hogy segítene. Az antidepresszáns a szorongásomat elvitte de a szomorúságomon egyaltalán nem használ. Ma voltam a pszichiáteremmél és 20 mg-ről 30mg-re emelte az adagomat hátha ez majd segít
jan. 29. 00:07
 22/29 anonim ***** válasza:

És szimpatikus a terapeuta? Hányszor voltál nála?

Az önértékeléseden kell javítani. Baráti kapcsolatok?

jan. 29. 00:11
 23/29 A kérdező kommentje:
Igen szimpatikus már 2024 május óta járok hozzá. Igen önértékelésemen nagyon kéne javítanom, barátaim nincsenek max ilyen haver féleségek akikkel pár havonta összejárunk és videójátékozunk, de fogalmuk sincs az életemről + nekik videójáték az élet szóval meg sem osztom a bajom velük, nem hiszem, hogy megértenék. Vagyis nem tudom, hogy megértenék-e.
jan. 29. 00:13
 24/29 anonim ***** válasza:

Kezdjél bele egy értelmes hobbiba egy értelmes közösségben. Pesten azért vannak erre lehetőségek. Pl filmklub, művészetterápia, állatmenhelyes önkéntesség, túrakör, nyelvtanfolyam, fotóklub. Ez az önértékelésedet is javítja, és kapcsolatokat is teremthetsz.

A pszichológussal nem dolgoztok az önbecsüléseden?

jan. 29. 00:26
 25/29 A kérdező kommentje:
Őszintén egyenlőre még nem. Vagyis valamennyit dolgoztunk rajta de én nem érzem, hogy húde segített volna.
jan. 29. 07:56
 26/29 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki, hogy nem haladsz, illetve keressél másikat. Szerintem nálad az önbecsülésben van a kulcs.
jan. 29. 08:26
 27/29 anonim ***** válasza:
Nem kaptál még gyógyszert arra, hogy ne kivánd az alkoholt?
febr. 1. 02:36
 28/29 A kérdező kommentje:
Nem ilyen gyógyszert nem kaptam.
febr. 1. 13:55
 29/29 anonim ***** válasza:

Azért nem, mert azt az addiktológia írja fel. Vagy létezik beültethető kapszula. VISZONT arra egyetlen csepp alholt SEM LEHET fogyasztani, mert borzasztóan rosszul leszel, ha ezt teszed. ÉS valóban, lutri vele kísérletezni, hogy "kipróbálom, hátha csak kamu". Nem, nem kamu, tényleg rosszullétet okoz. Régen Anthaetyl volt a neve, feltételezem azóta van más, modernebb is.

febr. 2. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!