Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alkoholista lennék? 18/fiú

Alkoholista lennék? 18/fiú

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy 18 éves vagyok és mostanában sokat iszok. 2024 júniusában kezdtem inni, hétvégente pár pohár boroskóla 1/4 bor 3/4 kóla. Ment ez szeptemberig. Utána egy hónap pszichiátria október elejéig és kijózanodtam 6 vagy 7 hétig.

Aztán decemberben elkezdtem minden nap inni pár pohár 1/4 bor 3/4 kóla boroskólát 3 hétig és mellé szedtem 0.5 mg frontint vagy helexet épp ami volt itthon.

Aztán kijózanodtam karácsonykor újévig, majd szilveszter után (január 4) elkezdtem újra inni, mostmár 1/2 bor 1/2 kóla. Ilyenkor megittam kb fél - háromnegyed üveg bort. Jelenleg ki vagyok tiltva az iskolámból és magántanuló vagyok és a vizsga után mindennap ittam. Január 17 és 22 között nem ittam, majd újra ittam. Január 22 óta minden második nap iszok és előző hétvégén (január 25-26) és ezen a héten (ma a kérdés kiírásakor kedd, január 28 van) mindennap ittam egy üveg bort, 1/2 bor 1/2 kóla formájában.

Ez már alkoholizmusnak számít? Egyenlőre megvonási tüneteim nincsenek ha abbahagyom az ívást csak extrém mentális obszesszióm meg kényszergondolataim amik az ivás körül forognak:-(((

Olyanok mint “jajj de jó lenne inni” “inni kéne” “ha iszok elmúlik a bajom” stb… és mindig késztetést érzek, hogy igyak. Ma (január 28 kedd) is megittam egy üveg bort és telihánytam a szobám.

tegnapelőtt 22:44
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Hogy tudok addiktólogust keresni, hova forduljak stb..? Majd megkérdezem erről a terapeutámat is jövőhét hétfőn.

tegnapelőtt 23:45
 12/26 anonim ***** válasza:
Az a településedtől függ. Budapesten a Nyírő Gyula kórház. Írd be a keresőbe, hogy leszoktató programok. Egyháziak is vannak. A háziorvos is el tud irányítani.
tegnapelőtt 23:49
 13/26 A kérdező kommentje:
Budapesti vagyok és nyírőben voltam pszichiátrián
tegnapelőtt 23:51
 14/26 A kérdező kommentje:
Akkor az utam ismét a nyírőbe vezet?:-))
tegnapelőtt 23:52
 15/26 anonim ***** válasza:
Igen. Hogy zárult le a kezelésed? Nem voltál gyógyult!
tegnapelőtt 23:53
 16/26 A kérdező kommentje:
Kiengedtek egy hónap után átmeneti pszichózis és autizmus diagnózissal. Egyébként borderline személyiségzavarom is van szóval egy nagy szerencsecsomag vagyok.
tegnapelőtt 23:55
 17/26 A kérdező kommentje:
Adtak antipszichotikumot ami kihozott a pszichózisból. És azóta is szedem. Meg antidepresszánst is szedek kb 1-1.5 hónapja. Lehet, hogy az ilyen gyógyszerekre nem kéne inni egyébként.
tegnapelőtt 23:57
 18/26 anonim ***** válasza:

Gyógyszerekre inni - hát az remek ötlet! Menj vissza ugyanoda.

Meg tudod fogalmazni, mért kell neked a pia?

tegnapelőtt 23:59
 19/26 A kérdező kommentje:
Azért kell nekem a pia mert másképp egy depressziós szomorú szorongos alak vagyok. És segít, hogy egy szinte eufórikus állapotba hoz megfelelő dózisban. Egésszé tesz engem, kiküszöböli a hibáimat, boldoggá tesz. Ezért kell a pia. Ez az egyetlen örömforrásom
tegnap 00:01
 20/26 anonim ***** válasza:

Az antidepresszáns nem használ? A pszichoterápia nem visz előre?

Tartsd szem előtt, hogy az alkohol semmilyen problémát nem old meg, hanem kifejezetten súlyosbítja. Még a depressziót is, mert bűntudatod lesz.

tegnap 00:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!