Alkoholista lennék? 18/fiú
Szóval az a helyzet, hogy 18 éves vagyok és mostanában sokat iszok. 2024 júniusában kezdtem inni, hétvégente pár pohár boroskóla 1/4 bor 3/4 kóla. Ment ez szeptemberig. Utána egy hónap pszichiátria október elejéig és kijózanodtam 6 vagy 7 hétig.
Aztán decemberben elkezdtem minden nap inni pár pohár 1/4 bor 3/4 kóla boroskólát 3 hétig és mellé szedtem 0.5 mg frontint vagy helexet épp ami volt itthon.
Aztán kijózanodtam karácsonykor újévig, majd szilveszter után (január 4) elkezdtem újra inni, mostmár 1/2 bor 1/2 kóla. Ilyenkor megittam kb fél - háromnegyed üveg bort. Jelenleg ki vagyok tiltva az iskolámból és magántanuló vagyok és a vizsga után mindennap ittam. Január 17 és 22 között nem ittam, majd újra ittam. Január 22 óta minden második nap iszok és előző hétvégén (január 25-26) és ezen a héten (ma a kérdés kiírásakor kedd, január 28 van) mindennap ittam egy üveg bort, 1/2 bor 1/2 kóla formájában.
Ez már alkoholizmusnak számít? Egyenlőre megvonási tüneteim nincsenek ha abbahagyom az ívást csak extrém mentális obszesszióm meg kényszergondolataim amik az ivás körül forognak:-(((
Olyanok mint “jajj de jó lenne inni” “inni kéne” “ha iszok elmúlik a bajom” stb… és mindig késztetést érzek, hogy igyak. Ma (január 28 kedd) is megittam egy üveg bort és telihánytam a szobám.
Hogy tudok addiktólogust keresni, hova forduljak stb..? Majd megkérdezem erről a terapeutámat is jövőhét hétfőn.
Gyógyszerekre inni - hát az remek ötlet! Menj vissza ugyanoda.
Meg tudod fogalmazni, mért kell neked a pia?
Az antidepresszáns nem használ? A pszichoterápia nem visz előre?
Tartsd szem előtt, hogy az alkohol semmilyen problémát nem old meg, hanem kifejezetten súlyosbítja. Még a depressziót is, mert bűntudatod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!