Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy ne gondoljam magamról...

Hogy ne gondoljam magamról azt, hogy büdös vagyok?

Figyelt kérdés

Van nekem egy fura irracionális fóbiám amitől nem tudok megszabadulni.

Azt hiszem magamról, hogy büdös vagyok. De nem a sima izzadságszagos hanem olyan ami elviselhetetlen és mindenki menekülne aki körülöttem van. Néha vannak napok amikor nem tör rám ez és akkor nyugodtan tudok emberek között járni-kelni. De amikor előjön akkor volt, hogy alig kaptam levegőt mivel igyekeztem "szaglászni" magam nehogy érezzek valami büdöset, mert akkor inkább leszállnék a villamosról mondjuk és kerülném az embereket. De általában a legrosszabb az, mikor azt hiszem, hogy konkrétan szar szagom van. Azt gondolom sokszor, hogy bekakiltam pedig semmi jele és semmi kaki szag körülöttem mégis. Egyszer volt, hogy úgy sikerült kakilnom, hogy elkentem a bőrömön és érződött kicsit de utána letöröltem nedves törlővel és utána elvileg nem éreztem ott semmit de mintha az utcán utána éreztem volna kaki szagot de lehet csak beképzeltem? Igyekeztem tisztára törölni akkor magam 2x is...Hogy engedhetném el ezt és ne gondoljam magamról, hogy büdös vagyok ha soha nem voltam? Iskolában se voltam az, mindig kérdeztem barátaimtól de mindig nemet mondtak, illetve senki sem menekült előlem...Miért alakult ki ez bennem és miért nem tudom elengedni? Van más is aki hasonlóval küzd? Megjegyzem nincs semmi olyan betegségem ami kellemetlen szaggal járna. És bárhova ha megyek indulás előtt mindig rendesen tisztálkodom, zuhanyozom, még a ruháimat is ellenőrzöm, szagolom hogy büdösek e de nem, semmi...Mégis ha rám néznek az emberek akaratlanul azt hiszem azért, mert büdösnek éreznek. Pedig én éreztem már olyan kellemetlen izzadás szagú vagy büdös hajléktalant buszon mégse hederírtett rájuk senki akkor nem értem, én miért félek ennyire? Illetve nem is izzadok olyan büdösen mint egyesek.

tegnap 12:50
 1/9 A kérdező kommentje:
Ez pár hónapja kezdődött egyébként...
tegnap 12:50
 2/9 anonim ***** válasza:
4%
0 önismeret . Kifejeztettem jo iletom van furdok par naponta .
tegnap 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Biztos vagyok benne, hogy szorongásból ered, pszichiáterhez menj, illetve ha van rá lehetőséged, pszichológushoz is.
tegnap 12:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Csak ez a sz.r szagot nem tudom hova tenni, semmi okom nem lenne ezt gondolni és mégis. Ha egy apró büdös szagot érzek amire más egyből megmondja mi is az pl.kínai kaja, akkor valamiért azt hiszem hogy bekakáltam pedig nem is az van, hogy pukiztam volna, vagy érzek ott alul valamit, semmi. Néha van amikor azért van valami pl.sokat pukiztam egymás után pl.boltban voltam és valamiért sokat kellett pukizom (idegeség) akkor is ezt gondoltam...
tegnap 13:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Meg az a fura, hogy semmi traumatikus emlékem nem volt szagok által, tehát teljesen váratlanul jött ez a dolog. O_o
tegnap 13:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Az is lehet hogy a Covid szórakozik veled, fodrász vagyok, sokan meséltek sokmindent, szóval ebből táplálkozva írok. Van akinek maradt egy ilyen szagtévesztése, a betegség és a gyógyulás után sokkal később jött elő. Pl mindenhol hagyma szagot érez, bármi kaja amiben nincs hagyma is olyan szagú.

Szóval először is nyugi, ha nem trollkodsz <3

Van akinél teljesen megváltozott a szaglás, büdösnek érez egy parfümöt amit korábban szeretett. Vagy bármi más illatot, ízt, a túró rudit emlegették többen, de persze lehet csak a minősége romlott.

Akik ilyet meséltek volt hogy visszaállt ez a dolog, de van akiknek a mai napig megmaradt.

Ha nagyon úgy érzed hogy bele tudnál ebbe bolondulni akkor beszélj egy szakemberrel. Van ingyenes is.

tegnap 19:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Eskü nem trollkodok, miből gondolod? Sajnos én örülnék a legjobban ha trollkodás lenne csak :(...de van benne valami amit mondasz.
tegnap 20:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Mert itt sose lehet tudni ki trollkodik és ki nem. Nem bántásnak szántam!
tegnap 22:30
 9/9 anonim ***** válasza:
tévképzet. ptsd is okozhatja
ma 03:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!