Problémás kamasz vagyok. Ez átlagos kamasz dolog, vagy van itt nagyobb baj is? 18/F
Szóval 18 éves vagyok, borderline személyiségzavar és autizmus diagnózisaim vannak.
Iszok, cigizek, néha nyugtatózok, nem érdekelnek a szabályok, nincs semi empátiám illetve olyan gondolataim vannak, hogy anyámat és magamat is bántanám, azt csinálok amit akarok, szüleimre nem hallgatok. Félek, hogy rossz irányba fog menni az életem és a vége börtön lesz. Vittem kést a suliba, hogy kinyiffantsam magam illetve benyugtatózva mentem a suliba és megpróbáltam kiugrani az ablakon, illetve egyszer belerúgtam a tanárba, egyszer rádobtam a tanár fejére egy dolgozatpapírt, egyszer kiszöktem a suliból, ajtókat, ablakokat rongáltam a suliban (széket dobtam az ablaknak) ajtót csapkodtam.
Jelenleg “ki vagyok tiltva” az iskolából vagyis nem járhatok be, magántanulónak kell lennem, mert ugye amikor be voltam nyugtatózva és megpróbáltam kiugrani az ablakon akkor ugye ebből pszichiátria lett és borderline személyiségzavar diagnózisom mellé kaptam autizmust is.
Most voltak féléves vizsgáim, 10 tantárgyból hétnél megbuktam, minden második nap megiszok egy üveg bort, javítsak a hangulatomon, néha beveszek 0.5 mg frontint / helexet.
Mit tegyek, hogy ne “zűjjek el”?
Járok egyéni és csoportos terápiára de nem segít, az egyéniben most voltam pénteken részegen mentem oda és a terapeuta mondta, hogy menjek haza illetve ezt soha többé ne csináljam meg, hogy részegen jövök, mert akkor felad engem és kuka a terápiának. A csoportoson is be voltam nyugtatózva és alkoholos befolyasoltság alatt voltam kétszer is. Onnan nem dobtak ki, csak mondták, hogy ne zavarjam a többieket.
El vagyok veszve!
Ezek amolyan átlagos tini dolgok, vagy az én “problémám” túlmutat az átlagos tini dolgokon?
Ha őszinte vagyok félek, hogy tényleg egyszer börtönbe kerülök a rossz viselkedésem miatt.
Köszi
Illetve, amit elfelejtettem mondani, hogy az egyik tanárom a vizsgák alatt mondott nekem, hogy nekem talán jobb lenne egy “speciális” iskola ahol tudnak segíteni a bajomon. Na én ugye közgazdász suliba járok ahol nincsenek természettudományi tárgyak. Tehát kb lehetetlen az átmenet másik iskolába, főleg “speciálisba”.
Bármi tanács, hogy mit tudnék menni, mert érzem, hogy a tanároknak se volt jó amíg én ott voltam, meg nekem se.
Senkinek se jó.🫤
full elmebeteg is vagyok mert konkrét olyan mintha egy másik ember tenne gondolatokat a fejembe és ezek a gondolatok azt mondják, hogy raboljak, meg csináljak büntényeket stb… nem tudom mi bajom van, volt korábban alváshiány (30-40-50 óra fentlét majd 20 óra alvás - 3 héten keresztül) pszichózisom, folyamatosan derealizálok / deperszonalizálok, olyan mintha nem én lennék a saját testemben, mintha egy fal mögül nézném magam.
Mi lehet a bajom? Ezek a fenti tünetek pszichózis előfutárai?
Borderline és autizmus diagnózisod is van, szóval ez messze meghaladja az átlagos kamaszproblémák szintjén.
Viszont nem tehetsz róla.
Érdemes külön foglalkozni a függőségeiddel is.
Hát nem irigyellek :(
Próbálok foglalkozni a függőségeimmel de a terapeutám nem nagyon tud segíteni sajnos:-(( jan 24 pénteken bementem részegen és hazaküldött, mondta, hogy így nem vállal el :-(((
Ma kéne menjek elvileg 16:00-ra de már megittam egy üveg bort, nem tudom, hogy kijózanodok-e addigra vagy lemondjam az alkalmat :-((
Elvonó nem opció?
Sajnos valahol igaza van, mert ha te nem alkalmazkodsz, nem csinálod, amire kér, kvázi nem akarod, hogy segítsen, ő ha fejtetőn állva jár indián táncot, akkor sem fog változni semmi.
Én most lemondanám a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!