Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Problémás kamasz vagyok. Ez...

Problémás kamasz vagyok. Ez átlagos kamasz dolog, vagy van itt nagyobb baj is? 18/F

Figyelt kérdés

Szóval 18 éves vagyok, borderline személyiségzavar és autizmus diagnózisaim vannak.

Iszok, cigizek, néha nyugtatózok, nem érdekelnek a szabályok, nincs semi empátiám illetve olyan gondolataim vannak, hogy anyámat és magamat is bántanám, azt csinálok amit akarok, szüleimre nem hallgatok. Félek, hogy rossz irányba fog menni az életem és a vége börtön lesz. Vittem kést a suliba, hogy kinyiffantsam magam illetve benyugtatózva mentem a suliba és megpróbáltam kiugrani az ablakon, illetve egyszer belerúgtam a tanárba, egyszer rádobtam a tanár fejére egy dolgozatpapírt, egyszer kiszöktem a suliból, ajtókat, ablakokat rongáltam a suliban (széket dobtam az ablaknak) ajtót csapkodtam.

Jelenleg “ki vagyok tiltva” az iskolából vagyis nem járhatok be, magántanulónak kell lennem, mert ugye amikor be voltam nyugtatózva és megpróbáltam kiugrani az ablakon akkor ugye ebből pszichiátria lett és borderline személyiségzavar diagnózisom mellé kaptam autizmust is.

Most voltak féléves vizsgáim, 10 tantárgyból hétnél megbuktam, minden második nap megiszok egy üveg bort, javítsak a hangulatomon, néha beveszek 0.5 mg frontint / helexet.

Mit tegyek, hogy ne “zűjjek el”?

Járok egyéni és csoportos terápiára de nem segít, az egyéniben most voltam pénteken részegen mentem oda és a terapeuta mondta, hogy menjek haza illetve ezt soha többé ne csináljam meg, hogy részegen jövök, mert akkor felad engem és kuka a terápiának. A csoportoson is be voltam nyugtatózva és alkoholos befolyasoltság alatt voltam kétszer is. Onnan nem dobtak ki, csak mondták, hogy ne zavarjam a többieket.

El vagyok veszve!

Ezek amolyan átlagos tini dolgok, vagy az én “problémám” túlmutat az átlagos tini dolgokon?

Ha őszinte vagyok félek, hogy tényleg egyszer börtönbe kerülök a rossz viselkedésem miatt.

Köszi

#tini #kamasz #Problémás kamasz
jan. 27. 03:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
#9 Csókoltatom őket. Mennyivel jobb egy gyógyszer és alkoholmérgezés, ha véletlenül elveszíted a kontrollt?
jan. 27. 15:05
 12/21 A kérdező kommentje:
#11 mire gondolsz, hogy “csókoltatom őket”?
jan. 27. 15:39
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha azért nem mész elvonóra, mert náluk laksz, és számukra ez ciki, akkor elég gáz a hozzá állásuk a dologhoz.

Felnőtt fejjel nézhetnék a te érdekeidet, ahelyett, hogy mit szól a szomszéd.

jan. 27. 15:46
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen gáz de ma megkérdeztem a rerapeutámat, hogy hogy tudok addiktológiára menni, mondta, hogy (asszem) székesfehérváron van egy bentlakásos több hónapos rehab hely. Nemtom. Annyit tudok, hogy a jelenlegi életem a minden második napos ivással meg néha benzókkal kezd túl sok lenni nekem. Minden reményt elvesztettem, csak a szerezés okoz örömet, folyton egyre többet és többet iszok…🫤 nem tudom, innen merre tovább.
jan. 27. 17:07
 15/21 A kérdező kommentje:
És a szüleim azzal jönnek, hogy “szimplán ne igyál” de én rá vagyok erre függve mentálisan (mivel a fizikai függéshez nem elegendő ideje iszok). Mindig a fejemben van, hogy “inni kéne” “mikor vehetek bort” “inni akarok” “de jó lenne inni” “ha majd iszok az boldoggá tesz” stb… és az agyam egy csapda mert mindig “na most utoljára” de utána kövi nap megint lemegyek és veszek magamnak egy bort és iszom a boroskólát (boroskóla az én alkoholom, fél pohár bor, fél kóla)
jan. 27. 17:13
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Egyrészt nem vagy már kamasz. 18 évesen fiatal felnőtt az ember.

Ha jót akarsz magadnak, akkor egyrészt azonnal elmész elvonóra. A szüleid ebben nem akadályozhatnak meg. A beleegyezésük se kell hozzá, mert felnőtt vagy. Ha a szomszédokon vekengenek, akkor mondják nekik azt, hogy tanulni mentél egy másik városba vagy külföldre. A te korodban az nem szokatlan.

Ha nem leszel elvonón, még le se fogsz tudni érettségizni. Ha kijózanodtál, akkor vesd bele magad a tanulásba.

Ha erőszakos akarnál lenni, akkor gondolj arra, hogy a dutyiban gyakori a fizikai és nemi erőszak. Beraknak pl. egy cellába egy kigyúrt kétajtós szekrény gyilkossal és kész a baj.

A tanárod helyében én rád hívtam volna a rendőrséget, ha engem rúgtál volna meg. Sőt, lehet, hogy visszarúgok vagy lefújlak paprika sprayjel. Tanárként végeztem 25 éve, de nem dolgoztam a pályán a gyakorlati időmet leszámítva. Örülök neki, mert ami ma megy, az elképesztő.

Kezeltesd magad, mert tönkremész ettől és félő, hogy bűnöző is leszel.

Azt a hülye terapeutát meg hagyd ott, aki nem tud egy alkoholistával bánni.

jan. 27. 17:45
 17/21 A kérdező kommentje:

Szia #16!

Köszi a tanácsokat, nem akarom ott hagyni a terápiát mert ide is kb 5-6 hónap volt bekerülni, szóval egyenlőre még fogok hozzá járni.

Te tényleg rám hívtad volna a rendőröket?

jan. 27. 18:14
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

17.:Igen. Egy őrjöngő diák, aki üt, rúg, rongál súlyosabb mértékben, már nem pedagógiai feladat. Meg kell fékezni. Beviszik az őrszobára, utána ha látják a rendőrök, hogy pszichiátriai eset, esetleg beviszik a pszichiátriára.

Írod, hogy kést is bevittél már. Remélem, nem akartad volna használni. Egy iskolában, ha ennyire bevadul egy diák, nagy baj lehet, ha nem fékezik meg erővel. Gondolom, már nagyobb kamaszként tettél ilyet. Nem egy kisgyerek rugdalózása volt. Másrészt ez garázdaság, rongálás, Btk. kategória. A megrongált tárgyakat ki kellett volna veled vagy a családoddal fizettetni. Mindennek van következménye.

Én meg is lepődöm, hogy az iskola nem hívta a rendőrséget. Elképesztően liberális világ van. Sok kamasz azt hiszi, neki mindent szabad. Öngyilkossági kísérlet esetén meg azonnal a mentőt kell riasztani, akik a delikvenst beviszik a pszichiátriára néhány napra.

jan. 27. 19:21
 19/21 anonim ***** válasza:
46%

Manapság már az ehhez hasonló esetek se túl ritkák:

[link]

jan. 27. 19:44
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Amiket leírtál, azok közel sem átlagos kamasz problémák, pláne nem mindenféle diagnózissal, jó, hogy már te is érzed az örvény hatását és feltűnt a zuhanórepülésed. Tényleg kérj szakmai segítséget pszichiátertől, addiktológustól!
jan. 27. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!