Van itt olyan aki a perfekcionizmusatol es a maximalizmusatol megszabadult?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon maximalista perfekcionista vagyok megfelelesi kenyszerre meg tudjatok es a tobbi… szeretnem ha ugy ereznem vegre a sajat eletemet elem mert ugy erzem elvesztem es nem tudom mik igazabol az igazi celjaik miket csinalok sajat dontesbol es mit megflelelesbol. Nagyon az elvarasaim magammal szemben es kritikus vagyok ez az amitol leginkabb szabadulnek. Jarok pszichologushoz terapiara egy ideje mas dolgok mistt 24/ljan. 22. 21:11
1/4 anonim 

válasza:

Próbáld elfogadni, hogy ami nem rossz, az már jó, és nem kell a legjobbnak lenni. Van ismerősöm, aki talán perfekcionista, ő ugyan büszkén mondja, hogy maximalista, de közben elég nevetséges, amit művel. Talán, ha némi öniróniával néznéd magad, az segíthetne.
3/4 anonim 

válasza:

42 éves tapasztalataim szerint a perfekcionizmusnak és a maximalizmusnak is megvan a helye pl. a munka világában, egészségben, rendben, tisztaságban, amúgy pedig nagy kulcsszó az, hogy szabad hibázni, és a hibák visznek előre a tökéletességig.
Én nem feltétlenül jó helyeken szabadultam meg tőle pl. művészetekkel, azt neked is ajánlom, bármilyen művészetet, de tudom, hogy hol kéne, és hol hátráltat csak.
Amúgy a maximalizmus és perfekcionizmus a kényszeresség részei, OCD angol rövidítéssel, általában kompenzál vmit, szerintem ha megfejted magadat, hogy mit kompenzálsz, akkor vszeg a kényszerességed is elmúlik...
4/4 anonim 

válasza:

Itt az első kérdés, hogy ki vagy te, mik az elvárásaid magaddal szemben? Ha el tudod különíteni a belső és a külső elvárásokat, akkor már el tudod érni, hogy csak a belsőknek felelj meg, és a külsőket ha olyanok elvesd. A maximalizmus az elutasítástól való félelem miatt jelenik meg. Ezt is jó lenne tisztázni magadban, hogy ez téves nézet, és nem feltétlen a munkád alapján ítélnek meg, hanem szerethetnek azért is, aki vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!