Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mentális beteg lehetek?

Mentális beteg lehetek?

Figyelt kérdés

2 éve elvesztettem a családomat,akik a világot jelentették nekem.Anyukám halála rázott meg a legjobban,azóta nem találom a helyem a világban.Elhagytak a barátaim,elhagytak a rokonaim,az utóbbi időben vettem észre magamon,hogy már szó szerint semmi nem tesz boldoggá.Belsőleg folyamatosan feszült vagyok,meggyűlöltem mindenkit,akaratlanul is rosszat kívánok mindenkinek.Úgy érzem nem tudok senkit sem szeretni.

Nem érzek senki felé már szeretetet,üres lettem,semminek nem tudok örülni.Nemrég egyik ismerősöm skizofrén lett,félek nagyon,hogy én is az leszek stb.

Senkitől nem viselem el,ha jól bánik velem.Legutóbb is pl egy srác összeakart jönni velem,de bennem undort és gyűlöletet keltett.Megbolondultam volna,vagy csak fel nem dolgozott gyász lehet?

ma 15:42
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ettől nem leszel skizofrén, az genetikus, nem a veszteségektől van. Az egész élettörténetedet végig kell beszélni egy pszichológussal. A megbolondulás, betegség nagyon nem ilyen. De pszichoterápiát igényelsz. És azért legyél nyitott a szeretetre, nyilván nem olyantól, akitől undorodsz.
ma 15:59
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ez az "ürességérzet" és az, hogy semminek sem tudsz örülni, inkább enyhe depresszióra utal, ami miatt mindenképp érdemes szakemberhez fordulnod.

A skizo viszont teljesen más, és ezek nem annak a tünetei, szóval nyugi.

ma 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!