Mentálisan beteg hozzátartozót hogyan lehet kezelni?
Hátha valakivel együtt élsz, akkor elkerúlhetetlen a napi szintű kontaktus, kommunikáció.
Nem gyógyszerezni akarom, nem úgy értem a kezelést.
Az nem az én dolgom és már amúgy is gyógyszert szed (megjegyzem semmit nem ér)
Wow.
Ha ilyen sokat tudsz az életről, inkább ne válaszolj.
Ismerjük egymást? Hogy ilyen jól tudod? (Legalabbis azt hiszed) Vagy valami vátesz vagy?
Ezzel az érzelmi intelligenciával szerintem hagyd el ezt a kategóriát, válaszolóként mindenképpen.
Hidd el nem a te utad.
Nehéz úgy választ adni, hogy nem tudjuk mi a diagnózisa.
Latatlanban próbáld elkerülni amennyire lehet. Értem hogy együtt laktok de pl ha a konyhában van várd mev amíg kimegy stb. Ne kezdeményez beszelgetést, ha ő akar vapamit a minimálsira szorítsd a kommunikációt ne adj lehetőséget a konfliktusra és próbálj minél kevesebbet otthon tartózkodni amíg nem tudsz eljönni onnan. Esetleg egy jobb pillanatában beszélj vele a problémakról és próbáld rábeszélni hogy az orvosának is jelezze ezt. Ha nagykorú vagy már te is megpróbálhatsz beszélni az orvossal és elmondani hogy állnak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!