Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mentálisan beteg hozzátartozót...

Mentálisan beteg hozzátartozót hogyan lehet kezelni?

Figyelt kérdés
Olyan kivetítései meg gázlangolásai vannak, hogy falnak megyek...
dec. 18. 17:18
 1/8 anonim ***** válasza:
41%
Mért kéne bárhogy kezelni?
dec. 18. 18:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Hátha valakivel együtt élsz, akkor elkerúlhetetlen a napi szintű kontaktus, kommunikáció.

Nem gyógyszerezni akarom, nem úgy értem a kezelést.

Az nem az én dolgom és már amúgy is gyógyszert szed (megjegyzem semmit nem ér)

dec. 18. 18:19
 3/8 anonim ***** válasza:
46%
Nem kell vele együtt élni. Felnőtt vagy.
dec. 18. 18:24
 4/8 A kérdező kommentje:

Wow.

Ha ilyen sokat tudsz az életről, inkább ne válaszolj.

dec. 18. 18:28
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Te nem akarsz különköltözni. Tudnál, csak nem akarsz, mert így olcsóbb. Hát akkor tönkremész a bolond rokonodba. Így is dönthetsz.
dec. 18. 18:30
 6/8 A kérdező kommentje:

Ismerjük egymást? Hogy ilyen jól tudod? (Legalabbis azt hiszed) Vagy valami vátesz vagy?

Ezzel az érzelmi intelligenciával szerintem hagyd el ezt a kategóriát, válaszolóként mindenképpen.

Hidd el nem a te utad.

dec. 18. 19:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia, orvos állapította meg, hogy beteg?
dec. 18. 20:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Nehéz úgy választ adni, hogy nem tudjuk mi a diagnózisa.

Latatlanban próbáld elkerülni amennyire lehet. Értem hogy együtt laktok de pl ha a konyhában van várd mev amíg kimegy stb. Ne kezdeményez beszelgetést, ha ő akar vapamit a minimálsira szorítsd a kommunikációt ne adj lehetőséget a konfliktusra és próbálj minél kevesebbet otthon tartózkodni amíg nem tudsz eljönni onnan. Esetleg egy jobb pillanatában beszélj vele a problémakról és próbáld rábeszélni hogy az orvosának is jelezze ezt. Ha nagykorú vagy már te is megpróbálhatsz beszélni az orvossal és elmondani hogy állnak a dolgok.

dec. 20. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!