Középsúlyos demens beteg hozzátartozói fórumot keresek? Gyakorlati tanácsokra lenne szükségem, de csak régi oldalakat találtam?
A gyógyszerekhez még nem nagyon értek, ennél a résznél orvost kell megkérdezni, de ha jól tudom, frontin vagy xanax jó lenne.
Ilyen időseknél az is sokat segít, ha megvan nekik a napi rutin, kapnak olyan feladatot, amihez több odafigyelés kell, pakolhatnak, akár csak nézegethetnek újságot, ha még tudja, hogy azt esetleg lapozgathatja.
De ha több idő kell és van lehetőség, akkor érdemes lenne egy JÓ idősotthonban elhelyezni. Vannak még olyanok, ahol napi szinten foglalkoznak vele, nem hanyagolják el őt.
Az időseket néhs tv-vel is le lehet foglalni egy kis időre,
Lehet bármilyen tanácsot adni, de ha nincs rá elegendő idő, akkor mondhatni felesleges. Az összes idős időt igényel és folyamatos figyelmet, társaságot. Ha mi úgy is látjuk, hogy észre se venné, ha több időssel lenne "összezárva", attól még jól esik neki, találhat barátokat, az is sokar jelent neki, ha sétál valakivel, vagy épp együtt szednek szét valamit. Láttam olyan időst is, aki órákig elmatatott egy plüssel.
Egyszerre két demens beteget ápolni, hát az elképesztően nehéz feladat, és ekkora terhet egy emberre pakolni nem szabad, mert belerokkan. Egy demens ápolása is nyomot hagy az ápoló személyen, de kettő egyszerre... az szinte elképzelhetetlenül nehéz. Én csak egyet ápoltam, haláláig. Szelid beteg volt, de mégis nagyon megterhelő mind fizikailag, mind lelkileg.
Nagyon sajnállak kedves kérdező, valamit kell tennetek családilag, nehogy belerokkanj. Lehet, hogy a nővérednek nem csak heti egy napot kéne vállalnia... hanem havi két hetet, ugy lenne igazságos teherelosztás... Az otthonba kerülés állapotromlást fog okozni, erre készüljetek föl. A másik dolog, amire számitanotok kell, hogy apukádat is megviseli a helyzet, és az ő egészségi állapotára is negativ hatással lesz, mert ő is nagyon idős...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!