Hogyan viselkednél egy olyan régi ismerőssel, aki halálos beteg?
Tanácstalan vagyok! Meg kéne látogatnom egy régi ismerősöm, aki halálos beteg. Már az ágyból sem tud kikelni. Kb 15 éve nem láttam, még gyerekek voltunk akkor. Nekem családom, gyermekeim lettek. Megtudtam, hogy ő a középiskolát sem tudta elkezdeni a betegsége miatt, és azóta vegetál. Félek meglátogatni, hisz bármit mondanék, az fájó lehet neki, mert ő gyakorlatilag mindenből kimaradt. Nem tudom, hogy lehet jól kezelni egy ilyen helyzetet. Mit mondjak? Félek attól is, ha meglátom. Tudom szörnyű állapotban van. Nem vagyok érzéketlen, csak fogalmam sincs , hogy kell az ilyen helyzetet úgy kezelni, hogy az ne legyen bántó. Segítsetek?
Ha nem megyek, és ezzel oldom meg a helyzetet, akkor nem tudok tükörbe nézni, de nagyon félek, hogy nehogy rosszat tegyek.
Gondold magad a helyébe, 15 éve nem változott az élete, kimaradt sok dologból, társasága alig lehetett, attól mert Te odamész, beszélgetsz vele, elmondod neki mire vitted az életben, Ő még nem fog emiatt utálni, bizonyára ha nem házsártos, rossz természetű emberről van szó, akkor valószínűleg sajnálni fogja hogy az Ő élete így végződött.
Egy embert már nem szokott érdekelni a világ ha beteg, sőt, valamilyen szinten elfogadja hogy hamarosan elmegy, és nem fog kínlódni
Még annyit hozzátennék hogy nem fogod tudni észrevenni úgy sem ha rosszat mondasz, akinél én voltam, beszéltem neki, de magánál sem volt, egymásra néztünk ugyan, én beszéltem Ő hallgatta, de ennyi.
21F
Tehát, azt mondjátok nem bántó, ha mesélek az életemről? Nem okozok ezzel fájdalmat?
A másik, amitől rettegek, hogy az édesanyja ápolja. Tehát vele is fogok beszélni. Mit mondhatok neki? Hisz pokoli lehet, amit átél. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!