Depressziós, lelkibeteg hozzátartozójaként mit tehetek a gyógyulás érdekében?
Konkrét példákra, tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Jó és rossz tapasztalatok is hasznosak lehetnek.
A szakirodalom által leírtakat nem innen szeretném megtudni, közszájon forgó bölcsességeket meg magamtól is tudok pufogtatni.
A pszichológusa nem lehetek a páromnak, ezt tudom. Mellette kell álljak. Oké. De miben tud ez úgy megnyilvánulni, hogy az tényleg használjon?
Nem mindegy, hogy kap-e szaksegítséget, vagy sem.
Ha még nem, akkor legeslegelsősorban arra kellene (finoman) biztatni, hogy igénybe vegye.
köszi.
Önként beiratkozott pszichodrámára. Ez jó. De mostanában hajlamos nem eljárni oda, ahová beiratkozik. Ez meg különösen nehéz műfaj.
Én ismerem belülről a pszichoterápiát. Én fél évig voltam bentlakásos intézményben. Ez egy nagyon nehéz műfaj.
Igyekszem kimozdítani. Igyekszem motiválni, hogy menjen a terápiára. Nem babusgatom, pontosabban nem hagyom, hogy belesüllyedjen az önsajnálatba.
Nehéz időszak elé nézünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!