Alkoholista vagyok és dohányzok is. Elrettent a gondolat, hogy milyen lesz az életem ha mindkettő megszűnik, olyan érzés, mintha kivennének egy hatalmas darabot belőlem. Gyógyult alkoholisták, leszokott dohányosok, ti ezt hogy éltétek meg?
Még nem durva szinten, de egyértelműen alkoholista vagyok. Napi 2 darab sört iszok meg az erősebb fajtából, se többet se kevesebbet, viszont azt minden áldott este. Nem részegedek le, hanem a "pont jó" állapotba kerülök tőle. Mellé eldurran jó pár cigaretta is, naponta 1 dobozzal szívok.
Magam miatt akarom abbahagyni. Családom nincs, mindkét szülőm meghalt, egyedül élek, egyébként jól fizető állásom van és megengedhetem magamnak ezeket a káros szenvedélyeket szóval nem is az anyagiak miatt, hanem a saját egészségem és közérzetem miatt. Minden egyes nap csak arra az 1-2 órára érzem jól magam amíg hat a 2 doboz sör, aztán másnap reggel utálom érezni az alkoholos ízt a számban és a másnaposságot.
De elrettent az a gondolat, hogy teljesen absztinens legyek, pedig tudom, hogy ez az egyetlen megoldás. Úgy értem, teljesen szürke és unalmas lesz életem és nem fogok tudni pótcselekvést/új hobbikat találni. Eljátszottam a gondolattal, hogy majd akkor 2 hetente minden szombaton a vacsorához iszok egy-két pohár bort és elszívok 1-2 cigit de úgyis tudom hogy ez ugyanolyan függőség lenne és csak visszaesnék előbb-utóbb.
Nyugtassatok meg, hogy hosszútávon tényleg jobb lesz és nem fogom kívánni ennyire a piát meg a cigit és teljes, boldogabb életem lesz majd nélkülük.
Köszön a válaszokat!
Benned már megszületett az elhatározás a jobb élet felé.
Kiírtál egy kérdést, mert innen várod a segítséget.
Az IGAZI segítség sosem kívülről fog érkezni.
Hanem belülről.
Tegyél le mindent ami zavar téged. Találj helyetttük mást, ami egy kis "Spark"-ot hoz az életedbe. Szotyi (a legjobb), édességek, sütés főzés.
Én már azért büszke vagyok rád, mert kiírtad ezt a kérdést.
Tehát felismerted a problémát.
Ez a javulás első jele.
Azt azért te se gondolod, hogy az alkoholtól színes az életed!
"nem fogok tudni pótcselekvést/új hobbikat találni": Má1 mér ne tudnál? Előtte is csináltál valamit. Végiggondolod, mi érdekel (foci, túrázás, biciklizés, fényképezés, konditerem, mozi, barkácsolás, főzés, kuyasétáltatás, filmklub ... és azt csinálod. Fordítva ülsz a lovon: nem az alkohol kihagyása keletkeztet hiányt az életedben, hanem a meglévő hiányt orvosoltad alkohollal. Ez nem jó megoldás, nem old meg semmit, keress előrevivő megoldást. Mondjuk, párkapcsolatot se ártana. Ha szerelmes lennél, mindjárt nem az ital lenne az egyetlen örömöd.
Szóval hogyan és mikor kívánod véghezvinni ezt a tervedet? Ha addiktológiai konzultánshoz fordulsz, könnyebb lesz, mert nem magadban kell feldolgozni a lelki hátteredet.
Hidd el, megéri leszokni mindkettő szenvedélyről.
A férjemet az alkohol egyik szövődménye vitte el, meghalt a hosszú ideje tartó alkoholizalasa miatt. Egy nagyon értékes ember volt, akit a pia tett tönkre.
E két függőség segítségével szeretnél valamit nagyon pótolni az életben.
Addiktológus tudna segíteni, keresd fel és mondd el neki gondolataidat.
Másfél éve letettem a piát a cigit.
Egyik sem hiányzik, olyannyira nem, hogy Szilveszterkor sem ittam egy kortyot se.
Más nem tud leszokni helyetted, ez meló, viszont megéri.
Akkor szerencsés vagy ha ezenkívül más gondod nincs.
Nekem 3 műtétem volt az utóbbi volt a legdurvább.
Teljesen másként látok mindent.
Élvezd au egészségedet!
Járj sportolni, kirándulni...
Mindent lehet mentesen csinálni.
Én pl ugyanúgy feltudok egész éjjel maradni alkohol és cigi nélkül.
Sőt sokkal jobb hisz jobban alszom, frissebben ébredek.
Egyszerre a kettőt ha nem tudod akkor az egyiket.
Legyen az az alkhol.
Cigit meg csökkentsd.
Ha egyedül nem megy keress szakembert.
Jobbulást 🍀☺️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!