Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mondjam a pszichiáteremnek,...

Mondjam a pszichiáteremnek, hogy már nem igazán hat a gyógyszer?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2022 márciusa óta szedek Lamolepet bipoláris zavarra. Az utóbbi időben úgy érzem, hogy már nem igazán hat, egyre többet vagyok depresszív hangulatú, nem látom az élet értelmét, néha az öngy*lkosság is eszembe jut. Eddig is voltak hullámvölgyek, de ennyire vészesen nem. Nem tudom, ha elmondanám neki, akkor csak emelné az adagot, vagy esetleg felírna más gyógyszert. Bipoláris zavarra milyen gyógyszert szoktak még felírni? Egyszer írt nekem antidepresszánst, de rosszul voltam tőle nagyon, pulzusom az egekbe volt, levegőt se kaptam, ezért ezt abbahagytuk. Félek, hogy a lamolep emelése nem segítene, de attól is, hogyha felír egy antidepresszánst, akkor megint ilyen rosszul leszek tőle, valamint hogy netán pszichiátriára küldd az öngy*lkos gondolataim miatt. Egyszer már voltam bent falcolás miatt, de ott kiengedtek, mert aláírtam egy papírt, hogy már nem tartom fent a szándékom. 18 éves voltam akkor.

ma 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy mondjad. Az is a dolga hogy beállítsa a megfelelő gyógyszert.
ma 13:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy merném-e szedni, ha antidepresszánst írna, előzőnél kb egy hétig azt hittem, hogy meghalok, olyan rosszul voltam tőle. Gondolom azérz ez nem az összesre igaz.
ma 13:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Lehet fontos, hogy 200mg-ot szedek most a lamolepből.
ma 13:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden antidepresszánstól leszel rosszul. Ha másféle hatóanyagút ír fel, mint amitől rosszul lettél, nyugodtan próbáld ki.

Illetve erősítsd azt a gondolatot magadban, hogy nem minden antidepresszánstól leszel rosszul. Amíg nem próbálod ki, nem derül ki.

ma 14:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondd. Ha úgyse hat, akkor nincs mit veszíteni.
ma 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!