A pszichiáterem ma felírt 20 mg Paroxat és 0,25 xanax gyógyszereket. Ti mit szóltok ehhez?
Évek óta szorongok, de most jutottam el addig kb fél éve, hogy már befolyásolja nagyban az életem is. Diák vagyok, 20 éves, napi szorongásos rohamok gyötörnek, homályos látás, nem hallok, nem merek senkire nézni, hőhullámaim vannak, valószínűleg ettől lett szívritmus zavarom is, ami kb fel eve jelent meg.
Társaságban nem merek lenni, nem merek emberekre nézni, rettegek tőlük és félek, mert ez az egész már arra is kihat, hogy hogy teljesítek. Emiatt buktam már 2 diákmunkát is, mert rosszul voltam munka közben és nem tudtam teljesíteni es hamarosan gyakorlatra megyek, amitől rettegek. Ezért is gondoltam,hogy gyógyszeres segítséget kérek, mert néhanyszor már jutottam xanaxhoz és segítettek abban, hogy a tüneteim ideig óráig eltűnjenek.
Ma a doktor, első találkozás után azt mondta, hogy erős depressziós tüneteket mutatok és nem fogjuk hagyni, hogy a szorongásom eddig elfajuljon és felírta a gyógyszereket. Azt mondta holnap reggel kezdhetek is egy fél paroxannal és 1 xanaxal, 2 hét mulva kontroll. Azt mondta a xanaxot elhagyhatom nemsokára de a paroxan az 2 éves kúra.
Vélemények, tapasztalatok? Sajnos nem tudok kitől tanácsot kérni, mert a közvetlen környezetem emiatt elítélne, ha tudná. Eléggé félek es csak teljes életet akarok élni valahogy. Egyébként sportolás téren elkezdtem edzeni, szoktam a szabadban lenni, emberek közé menni, gyógynövényes kapszulákat szedtem, de nem segítettek.
20 éves koromban kezdődtek nekem is a szorongásaim, pánikrohamaim is voltak. Szedtem xanaxot is 0,25 mg-osat. Elhagytam, aztán mentem pszichiáterhez aki generalizált szorongásos szindrómát diagnosztizált nálam, és scippát írt fel, 10 mg-osat. Nekem amúgy nem használt a scippa le is tettem magamtól.
Figyelj, az orvosod tudja mit kell ilyenkor tennie, ehhez sokat nem tudok hozzá fűzni. Bízom benne, hogy azért írt fel kettő féle gyógyszert is mert törődik veled. Az enyém annyira nem foglalkozott velem, pedig magán orvos volt. Hátha eredményes lesz az a paroxan 2 éves kúra. Jobbulást kívánok!
Köszönöm a válaszokat. Mindenképpen az orvosra hallgatok, de kicsit jó utánajárni mindennek. Amúgyis meg sem próbálom akkor sosem tudom meg, hogy beválik-e. :) kell egy kis bátoritás azért vagy nem is tudom hogy érzek.
Nekem a libidóm nem számít, mert sosem volt nagy és szingli is vagyok. Lány vagyok egyébként és párt sem szeretnék az elkövetkezendő 1-2 évre amíg szedem a gyógyszert, mert majdnem lett 1, de csak tönkre vágta azt, amit eddig felépítettem magamban, inkább magamra koncentrálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!