Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől múlik el a derealizáció?

Mitől múlik el a derealizáció?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kb. 3 hete folyamatos derealizációban szenvedek. Van amikor gyengébb, de olyankor is ott van. Úgy érzem megbolondulok. Mikor durvább, mintha forogna velem a világ. Nem szédülök, csak mindent olyan furán vetít elém a szemem.

Egy számomra nagyon stresszes éjszaka után alakult ki. Elkezdett fájni a mellkasom, és annyira ráparáztam, halálfélelmem volt, bevittek a sürgőre is, hogy pánikrohamom volt, amit akkor nem is realizáltam. Rá néhany napra, nagyon erősen jelentkezett a derealizáció, és akkor fogtam fel először az egészet úgy, mintha álmodnék. Ezen annyira bestresszeltem, hogy újabb, és erősebb pánikrohamom volt, amit már akkor abban a pillanatban realizáltam is.

Deperszonalizációm nincsen szerencsére. Viszont teljesen megkeseríti a mindennapjaimat.

Nem tudok koncentrálni, úgy érzem, mintha csak egy nap is egy egész örökkévalóság lenne. Igyekszem elterelni a gondoloataimat, de amikor valami valós ideg ér, felhúzom magam, vagy ha fáradt vagyok sokkal erősebb. Azóta alapból is úgy érzem hogy folyamatosan kimerült vagyok. Viszont az utóbbi két napban alig tudok aludni. Mihez kezdhetnék? Miként segíthetem elő az elmúlását?

Kihez tudok fordulni segítségért?

Sajnos magán pszichológusra nem tudok költeni, viszont nagyon szeretnék eljutni egyhez mégis. Mit ajálatok? Állami? Hogyan tudom legyőzni?

ma 19:45
 1/1 anonim ***** válasza:
Ehhez pszichiáter kell, nem pszichológus. Pszichiátriai gondozó, beutaló nélkül, csak időpontot kell kérni.
ma 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!