Ha egy kokainfuggot elzarnak, mennyi ido utan lesz normalisabb?
Ha tegyuk fel van egy kokainfuggo ember aki agressziv, paranoias, kenyszerkepzetei vannak es tegyuk fel elzarjak 1 vagy 2 honapra peldaul bortonbe (ahol nem tud droghoz nyulni es bevan zarva) akkor varhato javulas reszerol?
Tudom h a fuggosege nem fog elmulni, de mondjuk ennyi tiszta ido utan, kepes majd tisztan felmerni a helyzetet hogy miket csinalt elotte, belatni h h viselkedett stb? Vagy felejtos? Akinek van tapasztalata irja meg legyen szives...
Nehéz megmondani, sok esetben az elvonás még több agressziót termel.
Mi a terv? Börtönbe juttatod?
Csak fogdaban van, nem miattam. Es erdekel mire szamithatok, elmulnak e ezek a paranoias gondolatai. Sajnos mar nem tudta mi a valosag es mi nem. De amit valosagnak hitt az is fals volt.
Pl nem huzhattam el a fuggonyoket, nem nyithattam ki az ablakot szelloztetni mert bemasznak az emberek ... folyton azt mondta őt üldözik. Vagy pl kiboritottam az innivalot veletlen erre elkezdett lokdosni mintha meg akarna verni, erre arrebb akartam lokni erre nagyon megvert. Majd azt mondta en kezdtem, mert lokdostem (holott ez nem igaz). Es igazabol engem az erdekel h ezeket be fogja e tudni latni h nem en kezdtem el a dolgokat.. bocsanatot fog e kerni... Vissza kapom e a ferjem valaha. Azt akit megismertem evekkel ezelott. Sajnos tudom a valaszt de a remeny mindig megmarad. Nagyon durva dolog ez, rendesen elkell gyaszolnom a regi ferjem, mintha az az ember mar sehol nem lenne.. mintha meghalt volna. Ezt a hozzatartozoknak konkretan elkell gyaszolni gagy nem tudom. Koszonom a segitseget jol esik errol beszelni vkivel
Sajnos vegig kellett neznem ahogy a kedves aranyos romantikus tiszta nyugodt ferjembol h csinal 1 ev alatt ketlabon jaro szornyet ez a szar..... A vegen mar ha szivott az volt a baj ha nem akkor pedig az.
Az én véleményem az, hogy a “régi” már sosem lesz, ellenben lehet még belőle egy másmilyen, tiszta valaki, aki képes kontrollálni a függőségét. De ez irtó kemény meló, addiktológia, rehab, terápia... és ennek is csak akkor van értelme, ha az illető 100%-ban elkötelezett a leszokás mellett. Egy ilyen fogdás szitu megadhatja a kezdő löketeket, hogy az ember magába nézzen, de ez még önmagában nagyon kevés.
A kokain amúgy nagyon nem játék, de mindössze 1 év alatt ilyen mértékű torzulás (kedves aranyos nyugodt »» agresszív paranoiás kiszámíthatatlan) azért ritkán fordul elő. Vagy tényleg ész nélkül zabálta, vagy van ott más mentális alapbetegség is, ami esetleg most jött elő a szerhasználattal...
Akárhogy is, kitartás.
Azért 1-2 hónap is már kellően hosszú idő, hogy valami változás legyen, meg hogy átértékelje, átgondolja az eddigi életét. Lesz rá ideje. Én legalábbis biztosan úgy lennék vele a tiszta pillanataimban, hogy most kaptam egy figyelmeztetést az élettől, hogy nem jó az irány. Ha felismeri, hogy baj van, és ezen muszáj változtatnia, akkor az első lépést megtette, és azzal még talán lehet kezdeni valamit, bár nehéz lesz mindkettőtöknek. Viszont ha kijön, és ugyanazt az életvitelt folytatja, akkor reálisan már nincs miben bíznod. De úgy tűnik ezzel te is tisztában vagy.
Nagyon sajnálom ahogy jártatok, főleg téged. Azt lehet tudni, hogy mi vezetett idáig a férjednél? Nem szemrehányásból, de elég szokatlan, hogy ott voltál mellette, és mégis sikerült így rácsúsznia. Nem tűnt fel semmi, vagy hogy történt? Akár privátban is megírhatod, mivel elég személyes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!