Ez már biztosan skizofrénia?
A pszichiáter módosult tudatállapotba tett,majd sorban beszélni akart a hangokkal a fejemben. Egyébként. Kérdezte a hangszínüket,és azt,hogy van-e nevük (nincs). Amúgy 2 hang van a sajátomon kívül. Nem hallom őket igazi hangként,csak a fejemben léteznek.
Ez a legutóbbi alkalomkor esett meg,tegnap.
Jövő héten mindenképpen beszélni akarok vele erről.
Amúgy súlyos depresszióm van,és ezek a hangok folyamatosan degradálnak,bántanak és öngyilkosságba akarnak kergetni. Néha teljesen elborítják az elmémet.
Antidepresszánst szedek. Nagyon félek, hogy meghasadt a személyiségem,és már sose jövök helyre... 😞
Nem mondott semmit. Annyit mondott,hogy ezek a hangok nem fognak elhalkulni,csak hangosodni. És tudja,hogy nem szeretek róluk beszélni, de mostmár muszáj lesz.
Ennyit mondott.
Nekem nagyon nehéz erről beszélni. Azért volt nehéz beszélgetés. Nagyon elszigetelem magam mindenkitől. Családom van,de ez az egész énbennem zajlik. Egyrészt nem is tudnak róla. Meg aki tud,az se kérdezi meg,hogy mi a baj,mi volt a dokinál. Egyetlenegyszer sem. Csak saját magamban van ez. Meg a dokinak beszélek róla félig hipnózisban. Imagináció alatt.
Részletesebben nem fejteném ki,de van családi előzmény, igen.
Igaz,hogy a súlyos depresszió nem vált ki skizofréniát. De nem biztos, hogy a depresszió volt előbb..
Szülői ágon volt ilyen betegség?Régóta tart már?
Szerintem feltétlenül beszélj erről a pároddal, ne legyél ezzel egyedül.
Remélem ez a depressziód tünete csak és hamarosan jobban leszel.
Tegnap este valamennyire megnyugodtam,mobilon néztem sorozatot. Egyszer csak azt hallom: "Meg kell halnod!"
Ettől vagyok ki már teljesen...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!