Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyjából 3 hónapja jóval...

Nagyjából 3 hónapja jóval visszább vettem az alkoholfogyasztásomból de nagyon nehéz! Mi az ami segíthetne?

Figyelt kérdés
Nagyon sok rossz dolog történt az elmúlt 3-4 évemben és ezek feldolgozására, átvészelésére úgy gondoltam az alkohol a megoldás. Ha szomorú voltam ittam, ha egyedül éreztem magam ittam, ha mérges voltam ittam. Na ezzel a szokással hagytam fel és jött a csend és a problémák utolértek amiket nem dolgoztam fel! A szervezetem nem kívánja az alkoholt, nem remegtem/remegek utána és heti nagyjából egyszer iszom társaságban, főzésekkor. Akkor is megtudok állni akkor, amikor én akarok. Ez nagyjából 2-3 doboz sör vagy két pohár bor. ( A korábbi 15 doboz sörhöz vagy 2-3 liter borhoz képest jobb.) Érzem, hogy jobb a szervezetemnek is, nem vagyok nyúzott, gyomrom sokkal jobb, erőm is visszatérőben van. De! Este jön az a sok gondolat amit nem zártam le, nem éltem meg rossz eseményeket, szőnyeg alá söpörtem őket. És ekkor jöttem rá, hogy hiányzik a zsibbadás és kikapcsolni kicsit mindent. Szerintem én lelki függője voltam/vagyok az alkoholnak. Most valahogy szürke minden nap és nehéz optimistán tekinteni a jövőre. Elkezdtem sétálni nagyobb távokat, kicsit edzeni de este utolér megint minden. A segítő válaszokat előre is köszönöm!

#alkohol #nehézség #függőség #visszavettem #esti gondolatok
jan. 6. 20:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Jelenleg ott, hogy néha (hetente 1-2x) megiszok két sört de ennyi. Próbálom a gondolataimat rendezni. Valahogy nagyon sok szabadidő szabadult fel, hogy nem hagyom pezsgésben az agyam. Nehéz azokkal a dolgokkal szembenézni, amik miatt ittam rendszeresen! Nagyjából esténként sétálok 1 - 1,5 órát és próbálok kikapcsolni. Próbálom feldolgozni, elfogadni azokat a adolgokat amiket eddig nem tudtam. Közben szép lassan a társaságból kihullanak az úgymond "ivócimborák". Szóval érdekes így, úgymond "tisztán". Nehéz, nagyon nehéz de jó mert tudom, hogy honnan kell elmoccanni.
tegnapelőtt 18:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ügyes vagy! Gratulálok a kitartásodhoz! A mozgás az egyik legjobb terápia!
tegnapelőtt 23:04
 13/15 anonim ***** válasza:

Gratulálok neked!

Bárcsak a fiam is így tenne!

tegnap 00:04
 14/15 A kérdező kommentje:
Kösözönöm a jó kívánságokat! Jelzem, hogy nem akarom kerülni a sört. Tényleg szeretem, sütés - főzéskor jólesik meg kaja előtt egy feles. Leírom mennyiségekben: 3-4 sör egész napos főzés mellett 2-3 feles pálinka teljesen elég. És ezt max heti 1x vagy ahogy az alkalom adja. De annó 10 sörnél kezdtem, mindegyikhez a 10 3 centes és volt hogy 15 sörig, fél liter töményig meg sem álltam. Ha az ember jó kedvében, társaságban tud kúltiráltan inni az a helyes. Én egyedül, magamban is betermeltem ezt a mennyiséget, volt hogy hetente többször. Lelki függője voltam de nem oldott meg semmit. Barátok segítségével, sok beszélgetéssel, sétával próbálom feldolgozni azokat a dolgokat amik miatt ittam, mégha csak éppen az eszembe jutottak is. El kell érni ezt amikor az ember beismeri magáról, hogy valami nincs rendben. Hiába mondja a másik, hogy rossz amit csinálok. Férfi létemre, esténként ital nélkül, volt hogy séta közben megkönnyeztem, átsírtam utcákat. De jól esett! Mintha egy tövist húztak volna ki! Tegnap is például haver biciklijét szereltük, jó idő volt, megittunk 2 doboz sört fejenként de pont. Elég volt, nem kellett több. Megtudtam állni! Kitartást kívánok mindenkinek aki hasonló dolgokkal küzd!
tegnap 10:41
 15/15 anonim ***** válasza:
Nagyon ügyes vagy! Nem semmi. Csak így tovább!
tegnap 13:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!