Nagyjából 3 hónapja jóval visszább vettem az alkoholfogyasztásomból de nagyon nehéz! Mi az ami segíthetne?
El fog múlni, de nem rögtön, ez egy folyamat.
Jól csinálod, folytatsd így. Elkezdesz majd érdeklődni más dolgok, személyek iránt, és egyre kisebb lesz az űr, és a szürkeség.
2#
Másfél éve munkanélüli lettem önhibámon kívül és azóta próbálok magamra találni újra. Hiába vagyok mérnök, nem tudtam/tudok sajnos benne elhelyezkedni. Elkezdtem otthon kerékpárokkal foglalkozni, szerelni és már mondhatni én vagyok a falu szerelője. De sajnos ebből nem lehet megélni, ezért letettem a vagyonőri-t. Sok embert ismertem meg, járok mindenhova biztosítani, kidobóskodni, őrizni. De ez is idényjellegű és kellene egy fix állás. Keresem folyamatosan de még semmi. Viszont letettem múlt évben a cigit, nagyjából 15 év után csak jött fel 20kg pluszba. Jelenleg azon vagyok, hogy azt leadjam és érezzem jól magam a bőrömben. Egyedül ez a sok éjszaka nem hiányzik, olyankor nagyon egyedül vagyok és kísért a sok emlék. Arról nem szívesen mesélnék mert sok mindenkit elvesztettem. Viszont most olyan fura az egész. Nem akarok berúgni, mert nem kívánom és nem akarok már olyan lenni. Viszont rossz józanon is, felfogni az egészet. Jó volna néha egy kis úgymond zsibbadás, mint amikor hatott a sokadik alkohol. Valahogy olyan mintha újra megismerném magam és már semmi mást nem akarok csak boldog lenni. Ezért kezdtem így az újévet! Sétával, edzéssel és jó pár barátnak hitt ember kiszórásával mert rájöttem, hogy nem voltak rám jó hatással. Remélem ez az év jobb lesz, már szeretném, hogy jobb legyen!
4#, 5#
Köszönöm szépen! A jó idő hiányzik is, szerintem dobni is fog a közérzeten. Teljesen más a kedvem ha kicsit süt a nap, valamelyik nap is szerencsém volt hozzá és mentem egyből is sétálni. Boldog Új Évet Kívánok nektek is, jó erőben és egészségben!
Ha anyagilag megteheted, próbálj meg pszichológushoz jutni, de esetleg talán az állami is segíthet, csak az kevesebb alkalom. Én azért iszom, mert magányos vagyok, üres az életem, sok a rossz gondolatom, és, ahogy te is írtad, kicsit lezsibbasztja ezeket. Elég régóta próbálkozom, egyelőre csökkenteni sikerült (majdnem minden nap 2-3 sörről heti 2-3x 2 sörre), de amíg az ember menekül valami elől az alkoholba, úgy azért nagyon nehéz.
Gyógyszerekkel is óvatosan, nehogy azokra függ rá (nem egy antidepresszánsra gondolok, de pl. szorongásoldókra rá lehet, nem mindenki fog persze, én pl. a xanaxot sose szerettem, kb három-négyhetente veszek be egyet a leggyengébből, amikor nagyon szorongok)
8#
Az a baj, hogy anyagilag nem tehetem meg, pedig valóban jó volna mert régebben voltak szuicid gondolatok is. Volt, hogy 0,5-ös Frontint is kellett szednem de azt inkább abbahagytam. Arra nagyon rátudtam volna szokni, azt éreztem. Most kicsit nekem is üres az életem de ilyenkor próbálom kicsit újra megtalálni magam. Nézem a régi South Park-okat, férfi létemre gyertyát gyújtok és vanilás karikát eszek közben. Próbálom felidézni azt az igazi régi boldogságot és utána már könnyebbek a napok. A mai napon meglett az autómon a műszaki vizsga gond nélkül! :D Meg is ünnepeltem, beültem haverhoz (kocsmáros) ittam 3dl pepsit meg 3dl fanta szőlőt utána otthon meg csináltam egy bitang pörköltet. Nekem elsősorban az a bajom, hogy nincs fix munkám és így van időm gondolkodni. Ezt vette észre édesanyám is ha túl sok a szabadidőm akkor előjön minden hülyeség. Le kell kössem magam. Holnap például csak azért megyek full gyalogosan boltba, hogy több ideig tartson. Nézelődök, ismerősökkel beszélgetek, meg egészséges is. Hátha lesz egy kis napsütés is! Belefáradtam a menekülésbe, nincs erőm hozzá, nem is akarok már. Egyszerűen csak boldog szeretnék lenni! Remélem neked is összejön!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!