Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudok dolgozni. Mentesült...

Nem tudok dolgozni. Mentesült már itt valaki a munkaviszony-fenntartási kötelezettsége alól fősuli/egyetem után?

Figyelt kérdés
12 félévet vettem igénybe állami támogatással felsőoktatásban. 2 évet tanárin töltöttem, aztán átmentem alapképzésre (2 év), utána mesterre (2 év), az utóbbi kettőt el is végezve. De eközben beteg voltam, és mostanra sem vagyok olyan szinten, hogy dolgozzak. Próbáltam kérvényezni, hogy engedjék el a munkavállalási kötelezettségem betegség miatt. Küldtem ambuláns lapokat, de nyilván elutasították a kérelmemet. Tudom, és ők is megindokolták, hogy ehhez megváltozott munkaképesség kéne, vagy tartós betegség. Ez utóbbi biztos nincs meg, szóval marad a megváltozott munkaképesség. Most is kórházi ellátásban vagyok mint osztályos beteg, szóval megkérdezem majd a pszichiáteremet vagy a szociális munkást erről. Talán ők tudnak segíteni, vagy elindítani a leszázalékolós folyamatot... Az érdekelne, hogy valaki volt-e már így, vagy tud-e olyanról, aki a megváltozott munkaképessége miatt mentesült a magyarországi munkavégzési kötelezettsége alól? Amúgy 6 F-es diagnózisom van, ha valakit érdekel...

tegnapelőtt 12:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Miféle munkaviszony fenntartási kötelezettség?

Ha nincs munkád, fizeted a TB-t magad után és ennyi. Az, hogy miből élsz meg, az már más kérdés.

Rokkantsági elltáást ilyen D besorolás körül kapsz, de ha nem volt előtte munkahelyed, akkor azzal az összeggel sem leszel kisegítve..

tegnapelőtt 15:46
 2/3 anonim ***** válasza:

D besorolást erre nem fog kapni.

Nekem a pszichiátriai betegség mellett sok más betegségem van, de csak C1 kategóriát kaptam.

tegnap 08:27
 3/3 anonim ***** válasza:
jó, nemtom, én látássérült vagyok, arra már jár a D. Már ha fehérbotos, közel vak vagy. De egészséges testben tényleg nehéz elképzelni, hogy megadják a 80+% egészségkárosodást.
tegnap 22:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!