Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kit okolhatok a mentális...

Kit okolhatok a mentális betegségemért?

Figyelt kérdés
Skizo vagyok.

tegnapelőtt 18:32
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Igazából így, hogy semmit nem írtál le, így nem tudom értelmezni a kérést.
tegnapelőtt 18:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Ki a hibás érte, a szüleim, én, a genetika, a társadalom, a világ, nincs ilyen és senki nem hibás?
tegnapelőtt 18:47
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Egyrészt genetika, másrészt a környezet, amiben felnőttel.

Ha ez a kettő pont úgy alakul, akkor a meglevő genetikai állapot felerősödik.

De ez a ki a hibás, mentalitás sem egy jó irány. Hiába kezdenél újjal mutogatni, az állapotodon az nem változtatna.

Tudnál írni pár sor arról hogy a csaladodban van e hasonló esett mint te, esetleg ha még nem is diagnosztizálva de észreveszed a tüneteket? Illetve hogy milyen családi környezet vett körül, gyerekként, tiniként?

tegnapelőtt 18:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, anya is ilyen szerintem, mármint volt pszichotikus. Engem a Nyírőben diagnosztizáltak vele 13 éve. Jó családi hetterem volt, mind a két szülőm értelmiségi. Sok különórára járattak, de mindet otthagytam. Sok mindent próbáltak megmutatni, de végül én a semminél maradtam.
tegnapelőtt 18:52
 5/9 anonim ***** válasza:
48%
A kérdés kiírásakori személyiségednek üzenem: azt hibáztathatsz, akit akarsz, de csak rontja a gyógyulási / jobbulási esélyeidet.
tegnapelőtt 18:52
 6/9 anonim ***** válasza:
47%
Mért jobb neked, ha valakit okolsz? Nincs kit okolni, genetikai adottságaid alapján - aminek semmi köze az értelmiségi léthez - így alakult. Átlagban minden 100. skizofrén.
tegnapelőtt 19:39
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Születési adottság, meg kell fogadni a kezelőorvosok utasításait!

Ami nagyon fontos, hogy soha ne trollkodj névtelen internetes felületeken, ne provokálj másokkal veszekedéseket, akár több regisztrációt is használva, több személyiséggel.

Eggyel sem.

Nem tudhatjuk persze, hogy mit szoktál tenni, de ha csak megfordult volna ilyesmi a fejedben, feltétlenül fejezzed befelé!

Értetlenkedni, másokat bolondnak nézni.

Soha!

Saját problémáid miatt soha nem okozhatsz másoknak bosszúságokat, neked ehhez egyszerűen nincs semmi jogod!

tegnapelőtt 19:48
 8/9 anonim ***** válasza:
70%
A teremtés a hibás, mint minden más betegségért, elváltozásért.
tegnapelőtt 22:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg senkit. Nem érdemes bűnbakokra vadászni. Sok embernek ez a sorsa. A pszichés betegséget ugyanúgy nem választja valaki, mint a testi bajokat. Ki erre, ki arra hajlamos és a stressz kihozhatja a skizofrén hajlamú emberből a betegséget. Stressz pedig az életben mindig van.
tegnapelőtt 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!