Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan hat az olvasás a...

Hogyan hat az olvasás a stresszre?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt látom hogy ah olvasás segít a stresszlevezetésben. Most kicsit stresszes vshyok és tegnap leültem olvasni egy könyvet és utana jobban voltam. Hogy működik ez,hogyan hat a stresszre az olvasás?

jan. 4. 13:06
 1/2 anonim ***** válasza:
90%
Eltereli a gondolataid, leköt és közben nem gondolsz a sajátjaidra. Kiemel a valóságból.
jan. 4. 13:14
 2/2 anonim ***** válasza:
Sajnos nem sokat olvastam mostanság pedig nagyon hangulatos, és megnyugtató tud lenni. Gondolj bele hogy meggyújtasz egy gyertyát felveszel egy kényelmes pihenőpozicíót leülsz, és olvasol egy jó sztorit akkor hogy megnyugszik az elméd, és kikapcsol, és a képzeleted azzal lesz elfoglalva, hogy elképzelje a jeleneteket a fejedben. Én speciel vonaton szerettem a legjobban olvasni, vagy fürdés közben, vagy csendes időkben. Sok könyvhöz még klasszikus zenét is hallgattam ami nálam szintén stresszcsökkentő. Ne úgy képzeld el ezt, mint egy nyugtatót, hogy bedobod, és paff. Hanem inkább, mint egy szokást/hobbit ami megnyugtat téged kicsit kinyitja a tudatod, és elfoglal, hogy ne a szorongással törődj.
jan. 5. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!