Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Olvasásnál ez mennyire jellemző?

Olvasásnál ez mennyire jellemző?

Figyelt kérdés

Mennyit jegyeztek meg a szövegből? Az összes szót és mondatot? Kevésbé? Csak a lényeget? Semmit?

Én azt vettem észre, hogy könyvolvasásnál minimum 3-szor kell elolvasnom egy oldalt, hogy egyáltalán megértsem miről is van szó. Ez normális? Kivel kéne kivizsgáltatnom magam?

2023. szept. 9. 20:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mennyire köt le, milyen téma, milyen a hangulatod és körülmények körülötted.

Pl egy akciósztori, de közben máshol jár az agyad, csak olvasol, olvasol, aztán hoppá, nem is rémlik semmi :)

Engem az is zavar olvasásnál, ha a konyhában, a másik szobában szólt a tv, zene :)

2023. szept. 9. 21:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egy olvasás után nem emlékszem szó szerint mindenre, de ez nem is lenne reális elvárás. De elsőre megértem, max nehezebb, szakmai szövegnél van, hogy vissza kell olvasnom.

Mit gondolsz, miért kell ennyiszer újraolvasnod? Nem tudsz koncentrálni rá, elkalandozol közben és azért vagy valami más a probléma?

2023. szept. 9. 21:16
 3/4 A kérdező kommentje:

A téma leköt, teljesen nyugodt és ráhangolódott állapotban kezdtem el olvasni "Az idő gyermekei" című könyvet. Azt érzem, hogy beszippant, elképzelem, de amikor elgondolkodnék azon mit olvastam, semmire nem emlékszek.

Engem is minden zavar. Utálok mindent, ami nem a természet zaja (bár akkor általában arra koncentrálok, mert kiélvezem).

2023. szept. 10. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem a szöveget hanem a történetet jegyzem meg. Mint egy film úgy zajlik a szemeim előtt. Illetve pár jellegzetes mondásra is emlékszem belőle. Ezért csalódás egy regény után annak filmváltozatát nézni ami sokkal sekélyesebb részletsivárabb.
2023. okt. 21. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!