Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tanuljak, hogyan...

Hogyan tanuljak, hogyan tartsam karban az agyam? 6 éve nem tanulok, és úgy érzem kezdek elbutulni.

Figyelt kérdés

2023. aug. 13. 08:11
 1/9 anonim ***** válasza:
KEress valamit, ami érdekel és tanulj meg mindent róla, amit a neten találsz. Vagy kezdj el nyelveket tanulni
2023. aug. 13. 08:30
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha pl. a fizika érdekel, hogyan kezdhetném el? Honnan tudjam mi a hiteles forrás?
2023. aug. 13. 08:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Tankönyv
2023. aug. 13. 09:56
 4/9 anonim ***** válasza:

Tankönyvek elég jók, elvégre arra vannak kitalálva. Vannak felnőtteknek szólók, de sztem a legjobbak a gimisek. Az már nem kisgyerekeknek van, de elég érthető, h egy témában kevésbé jártas ember is megértse.

Amúgy javaslom kezdd el mihamarabb. Én már annyira kiestem a tanulásból, h egyszerűen semmi új nem marad meg a fejemben.

2023. aug. 13. 10:09
 5/9 anonim ***** válasza:
A tudományos kutatások mára már bebizonyították, hogy az agy ha pihen, fejlödik. Akik rendszeresen meditálnak, még idős korban is nől az agytérfogatuk, ellentétben azzal amit korábban állítottak, hogy 3⁰-35 év után csökkennek az agysejtek. Viszont ettől függetlenül kiesel a gyakorlatból.De ne keverd össze az elbutulással. Ha valamit nem gyakorol az ember, akkor persze, hogy egyre nehezebb lesz. A kérdés az, hogy milyen téren szeretnéd magad fejleszteni, karban tartani.
2023. aug. 14. 09:37
 6/9 Senior Séf ***** válasza:
100%
Van erre vonatkozó hiteles forrásod, kedves 5-ös? 55 éves koromig tanultam, most 64 vagyok, és még egybe szeretnék belevágni.
2023. aug. 17. 14:39
 7/9 anonim ***** válasza:
6-os: egyetértek, én 66 éves vagyok, most kezdek bele alaposabban az orosz tanulásába - valamikor régesrégen tanítottak, de nem sok mindenre emlékszem, viszont mindig is tervben volt. Öt éve elkezdtem angolt tanulni nulláról, most B2-C1 szinten vagyok, így jöhet a következö nyelv.
2023. aug. 17. 19:13
 8/9 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

[link]

2023. aug. 17. 20:35
 9/9 anonim ***** válasza:
De ha beírod a gugliba, hogy meditáció, agysejt, akkor egy csomó találatod bead.
2023. aug. 17. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!