Létezik állatfüggőség?
AHA, TÁRSFÜGGŐSÉG, BORZASZTÓ. Lesz a válasz.
Már 3 éves koromban örültem ha az óriási plüssömet beengedték az óvodába.
Aztán folyton lett valami kisállatom. Lakásba mi mást? Degu, hörcsög, halak, nyuszi. Nem mind egyszerre, de váltogatták egymást. Élveztem, ha költhettem rájuk a zsebpénzemet. Jó kaják, almok. Aztán jöttek a csigák. Achát. El lett b.szrintva, meg tudnám magamat ölni, amiért nem voltam elég okos. Szüleim sem, de akkor is én tehettem volna ellenük. Aki jártas e témában, az tudja.
Szóval mindegyik iskolás koromban jelent meg életemben. Az iskola padban arról fantáziáltam mennyivel jobb volna ott tartózkodnom, ha ott lehettek volna.
Azóta ”felnőttem” lett kutyám, cicám, ja meg véletlenül nyuszim is. Kutyám lett “direktbe”
Többi állatom mentett.
Hinnétek hülye vagyok, hogy mindenhova velük megyek, de meghálálják.
Macskámmal kb dumálok, pacsizik, parancsra ül, fekszik.
Kutyám is minden szót megért.
Nem lehet vele nyugodtan lepihenni sem, mert ami elhagyja számat, arra ő felpattan és várja hogy megmutassam neki!
Úgyhogy előnyöm is van belőle, meghálálják azzal, hogy azonosulnak velem és rendkívül kommunikatívak.
Viszont ha nem vagyok velük, kb meghalok és nem bírok semmit sem élvezni. Kutyám nélkül fáj sétálni, cicák nélkül heverni, nélkülük nem jó lennem, pl ha egy túra úgy zajlana le, hogy a kutyám nélkül kéne lennem, szerintem abban bizakodnék, hogy letörjenek a lábaim.
Az az öröm amit kimutat ha magammal viszem, nem azt érdemli, hogy otthon hagyjam.
Nekem egy napom nem teljes, ha ő vagy a többi állatom nem elég vidám.
Ők ugyanígy boldogtalanok, ha én nem vagyok. Kamerán bámulom őket milyen letargikusan vegetálnak ha nem vagyok velük.
Ezt mintha én írtam volna 😸
Nyugi, semmi baj nincs veled, lehet, hogy másnak furának tűnsz, de nekem meg a sok kétszinű, álszent, rosszindulatú, pletykás ember az. Szóval meg kell találni azt, aki olyan mint te. Nekem a párom is hasonlóan állatbolond, együtt szinkronizáljuk a cicákat 😸 és imádjuk őket, velük teljes az élet. Aki nem így érez, az úgyse fogja ezt megérteni, csak szimplán lebolondoz, de velük nem kell foglalkozni, csak éld az életed és legyél boldog az állatkáiddal. ☺️
Nem lenne semmi baj ezzel, ha nem szenvednél tőle, de szenvedsz, ezért problémának tekinthető.
Minden örömforrással kapcsolatban kialakulhat függőség, legyen az szerhasználat, étel, szex, játék, hobbi, munka vagy társkapcsolat. A kérdésből nem derül ki, hogy milyenek a családi, baráti kapcsolataid, van-e párkapcsolatod, szexuális életed. Ha ezeket elhanyagolod, azt egy darabig el lehet leplezni az állatok szeretgetésével, de hosszú távon megbosszulja magát.
Pszichoterapeutát lenne érdemes megkeresned ezzel.
3. hozzászóló vagyok, még annyit tennék hozzá, hogy a 4-essel egyetértve úgy gondolom, hogy te az állatok társaságában keresel vigaszt, miközben az emberi kapcsolatoktól ódzkodsz, talán korábbi csalódások, kudarcok miatt. Mély szomorúság érződik a soraidból. Az állataidtól távol ürességérzet, szorongás, depresszív hangulat kerít hatalmába. Biztosan sokat tudnál mesélni az életed azon részéről, amit a kérdésből kihagytál.
Nagyon jó, hogy felismerted, hogy ezen változtatnod kellene. Kérj segítséget pszichológus szakembertől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!