Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megváltoztam, és előtört...

Megváltoztam, és előtört belőlem a sok ideje elnyomott düh?

Figyelt kérdés
Az utóbbi egy évem senkinek sem kívánom. Mindenem elvesztettem, illetve mindent elvettek tőlem, amibe beleszólásom sem volt. Azóta a rám nézve mérgező, erőszakos emberektől eltávolodtam, lélekben érzelmileg teljesen, szembe néztem a realitás fájdalmával, (minden nap szembesülök azzal hogy mit tettek velem) érzelmileg egyedül érzem magam, de egyedül élek, és ez viszont nyugalommal, boldogsággal tölt el. Amit észrevettem, hogy nagyon erős dühöt érzek azok iránt az emberek iránt, akik a semmiből is gondot csinálnak, pitiáner gondokat okoznak, sértődékenyek, és lényegében semmi okuk a panaszkodásra. Arra gondolok olyankor, hogy ezek az emberek negyedét sem tudták volna végigcsinálni amit én, és nekem panaszkodnak. Akkora düh van bennem, hogy szívem szerint leordítanám az ilyen emberek fejét. Ezen kívül érzékeny lettem az agresszív, elnyomó emberekre, és irántuk is dühöt érzek. Elmúltam 40, de dühöt sosem ereztem vagy csak elnyomtam, mert úgy tudtam túlélni a dolgokat, és most meg mintha több évtized dühe, tehetetlensége törne fel belőlem. Miért jön elő belőlem ez a düh? (Ha tehetném kimennék egy pusztába és orákig ordítanék, kiordítanám magamból a dühöt.)
tegnap 12:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Erről nekem Yoda jedimester bölcsessége jut eszembe:

“A félelem a sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet kínt és szenvedést.”

Hasonló helyzetben voltam, ezért TUDOM mit érezhetsz. Én is túlélő vagyok.

DE: jobb lenne valahogy elengedni a dühöt/gyűlöletet, mert konkrétan meg tud betegíteni.

Nekem emiatt magas a vérnyomásom, sőt a szívemre is hatott.

Szóval, amit említettél, hogy kimennél a pusztába orítozni, az is egy megoldás, csak ne vérezzen be a torkod, vagy ilyesmi.

Nekem is szükségem lesz valami jógára, meditációra, vagy olyasmi kreatív/kézműves dologra, ami megnyugtat, és kikapcsol.

Miért jön elő belőled a düh? Mert már nem tudod elnyomni, és nem is jó, ha elnyomod! A düh-vel meg vigyázni kell, mert ilyenkor szokott az lenni, hogy az ember olyat tesz, amit normál állapotában sosem.

tegnap 12:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Pont hogy évtizedekig elnyomatatták velem a dühöt. Tilos volt dühösnek lennem.
tegnap 12:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Tedd azt, de tényleg. Valamit, amivel le tudod vezetni a dühöd. Ha sikerült "túlélni", elmúlik ez is, de tény, hogy időnként visszaköszönnek a múltbéli csalódások. A harag is... Talán azoknak könnyebb, akik azonnal ki tudják magukból adni a dühöt, fájdalmat. Valamivel vezesd le a feszültséget a mozgás/sport segít, nekem legalábbis.
tegnap 12:33
 4/6 A kérdező kommentje:
En kiadtam volna, de tilos volt. Retorzió járt a düh, es az igazságérzet kimondásáért is.
tegnap 12:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Az már jó, hogy tisztában vagy vele, hogy a múltnak vége. Nem ártana egy jó pszichológus, hogy valaki útmutatást adjon az indulataid mederben való megélésére, hogy a saját épülésedre tudd őket fordítani önmérgező gyűlölet helyett. A sport, hobbi, akár valami művészetterápia, ha kedved támad hozzá, segíthet.
tegnap 12:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Sosem gyűlöltem magam, és senkit sem. Kiskorom óta írok verseet, novellákat, úgyhogy a "művészetterápia" megvan azóta.
tegnap 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!