Miért nem közli a pszichológus, hogy mire gyanakszik, milyen diagnózisra?
Figyelt kérdés
Kivizsgálás alatt állok, annak is a végén, adhd es autizmusgyanú volt, azzal küldtek hozzá, a körzetis pszichológus és már csak 1 találkozó maradt hátra a pszichológussal, aki ezt meg kell állapítsa, de még nem közölte eddig, hogy mire gondol csak vigyorog.
Olvastam fórumokon, hogy más pszichológusok ilyen esetben már a 2ik 3 ik ülésen közlik a klienssel, hogy mire gondolnak.
Nem tartják titokban, se csattanónak.
Nem értem miert nem mond semmit.
Csak jegyzetelt eddig es hümmögött.
Most szerdán van az utolsó találkám vele, attól tartok, hogy segítség nélkül fog kinyomni az ajtón, persze akkor legalább megtudom mire is gondol, de addig is szeretném tudni, ti mire tippeltek, miért nem közölte eddig, hogy a gyanú erős vagy nemlétező?
dec. 8. 19:23
1/7 anonim 

válasza:

A gyanút nem mondhatja el, mert akkor beleéled magad. Nem találgatásból él, hanem diagnózisból, azért orvos. A diagnózist majd megtudod, nyugi, csak lehet, hogy akkor meg már nem akarnád tudni inkább.
2/7 A kérdező kommentje:
De máshol szólnak már az elején hogy nekik ez minek tűnik, a szakpszichológusok, akik ezzel dolgoznak.
dec. 8. 19:45
3/7 anonim 

válasza:

Még egyszer mondom: találgatást nem fog elmondani. Mit nem értesz ezen?
4/7 anonim 

válasza:

Talán nem találja fontosnak. Egy sima pszichológus nem is adhat diagnózist.
5/7 A kérdező kommentje:
Itt ahol lakom (nem magyarországon) nemcsak pszichiater adhat diagnózist es engem ő vizsgál és ő fog diagnózist adni, ezért 2 évet álltam sorba.
dec. 8. 20:10
6/7 A kérdező kommentje:
Mit kell találgasson, már a végén van a vizsgálat!
dec. 8. 20:10
7/7 anonim 

válasza:

Azért nem mondja, mert nem tudja biztosan. Nem titeket akar szívatni, hidd el. Akármilyen országban éltek, a pszichológus nem adhat önállóan diagnózist, mert nem orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!